Manisa’da koronavirüs salgını dolayısıyla geçtiğimiz yıl Mart ayında sonlandırılan tren seferleri,  20 Mart itibariyle yeniden başladı.  1 yıl sonra ilk tren seferi Basmane-Uşak (Manisa-Alaşehir) hattıyla gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bölgesel trenlerde yolcuların güvenle, sağlıkla yolculuk etmeleri amacıyla her türlü tedbir alındı. HES kodu olmayan yolcular bölgesel trenlere binemeyecek. Sefer boyunca maske takmak zorunlu olacak.  Trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek halkımızın hizmetine sunuluyor. Tüm hatlarda olduğu gibi bölgesel trenlerde de yolcuların sosyal mesafeyi koruması, el hijyenine dikkat etmesi virüsün yayılmasının önüne geçiyor. Bilim Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde şehirlerarası tren seferlerinin başlanması bekleniyor. 
Manisa’da başlayan bölgesel trenler şu şekilde:  1. Alaşehir-Salihli-Manisa-Basmane, 2. Basmane-Manisa-Uşak, 3. Basmane-Manisa-Alaşehir, 4. Alaşehir-Manisa, 5. Manisa-Alaşehir, 6. Uşak-Manisa-Basmane. 

Ulaşım sistemleri açısından önemi giderek artan toplu taşımacılık anlayışının ilk ve en önemli unsuru olan demir yolu taşımacılık hızlı ve güvenli ulaşım imkanını daha ucuza gerçekleştiriyor. 
Manisa’da 295 kilometre demir yolu hattı bulunuyor. 67 adet otomatik hemzemin geçit, 22 adet bekçili hemzemin geçit ve 71 adet  geçit olmak üzere toplam 160 adet hemzemin geçit bulunuyor. Manisa’da yılda ortalama 500 bin kişi trenle yolculuk yapıyor. 
Türkiye genelinde ise 8 bin 438 kilometre konvansiyonel demiryolu hattı, ana hatlarla beraber 9 bin 131 km demir ağı bulunuyor. Elektrik demir ağı 5 bin 828 km, sinyalli hat ise 6 bin 828 km’dir.  Yüksek Hızlı tren hattı ağı toplamı 1213 KM’dir.  Yüksek hızlı tren ve normal demir ağı uzunluğu ise 12 bin 803 kilometredir.

Editör: TE Bilişim