Turğay Duyar
MANİSA (İHA) -
Projede oluşturulan dijital platforma Manisa’da öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan ve dijital müzeye aktarılan 4 yeni kültürel mirasın tanıtımı Şehzadeler ilçesindeki bir otelin toplantı salonunda yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Manisa Kalkınma ve Gelişim Derneği adına açıklama yapan Ural Sevener, gençlerin projede yaptığı çalışma sonrasında Kandil yapımı, Çıtır Pıtır Gecesi, Kula Yarenler ve Akhisar ile Sinek Sarayı hakkındaki bilgilerin dijital platform ve dijital müzeye aktarıldığını kaydetti.

Tarih belli oldu! YKS'de ek başvuru hakkı Tarih belli oldu! YKS'de ek başvuru hakkı

Sevener, “Erasmus Gençlik Programına ait bir çalışma bu. Bu program içerisinde özellikle gençlerin dijital dünyaya hazır hale getirilmesi, dijitalleşme araçlarının daha fazla kullanılmasını istediği bir proje çalışmasıydı. Biz de bu çalışmayı Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, Manisa Kalkınma Gelişim Derneği ve Manisa Valiliği ortaklığında herkesin kendi bölgesindeki geleneksel sanatların kayda alındığı arşivlendiği resimlendiği bir çalışma haline döktük. Bunun için belli geliştiricileri seçtik. Bu gençleri Yunanistan’da bir eğitime gönderdik, eğitimden sonra gençler kendi bölgelerindeki çalışmaları yaptılar. Daha sonra bu çalışmalar yine Manisa Kalkınma Gelişim Derneği tarafından kurulan bir dijital Eğitim Platformu ve Dijital müzeye aktarıldı” dedi.

Toplantı sonunda yabancı ülke temsilcilerine Manisa'ya ait yöresel hediyeler takdim edildi.

Editör: Ali Gözen