Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Milli Savunma Sanayii" başlığıyla yeni bir video paylaştı.

Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Kılıçdaroğlu, açıklamasında “Kirli propagandalar devam ediyor. Efendim Kılıçdaroğlu gelecek, İHA'lar SİHA'lar hangara çekilecek. Sosyal yardımlar kesilecek. Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük bir çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun elbette farkında. Yahu devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte. Yüzyıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını gördünüz mü, duydunuz mu? Yapılmadı, vallahi yapılmadı. Neden? Çünkü bazı şeyler kutsaldır, hepimizin ortak meselesidir. Burada bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz ama Erdoğan nere, sorumluluk nere. Mesela bu gemilerin mühendislerini AK Partili, CHP'li, İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız." ifadelerine yer verdi.

"Savunma sanayi asla siyasallaştırılmamalı" diyen Kılıçdaroğlu "Ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne dönüştürdüler. Parti devleti demek devletin büyük bir riske atılması demektir. Devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Bir deprem olmadan o kolonları güçlendireceğim." dedi.

Editör: Ali Gözen