2. Lig Beyaz Grup'ta teknik direktör değişikliğine giden ve 1,5 yıllığına deneyimli Teknik Direktör Cihat Arslan ile yolcuğuna devam eden Manisa FK, gittiği zorlu Sarıyer deplasmanında devreyi 2-0 yenik kapatmasına karşın ikinci yarıda muhteşem dönüşle peş peşe attığı üç nefis golle üç puanı almayı başardı.

Bu galibiyette Teknik Direktör Cihat Arslan ve ekibinin payı var mıdır bilinmez ama ben dönüşü ve galibiyeti ayakta alkışlıyorum.

Manisa FK’nın kurucu başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulübün Başkanı Mevlüt Aktan ile yönetim Kurulunun tam kadro İstanbul deplasmanın da yerini almasının galibiyetteki payı çok büyük.

24 saatliğine liderlik koltuğuna oturan Manisa FK’nın bu sevinci liderlik yolculuğundaki rakibi Yılport Samsunspor kendi evinde karşılaştığı Afjet Afyonspor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğuna yeniden oturmasıyla kısa sürdü.

Maçın sonunda soyunma odasına giren Cengiz Ergün, galibiyet coşkusunu futbolcuları ile paylaşırken onlara, “Bu maçı aldınız zoru başardınız. Asıl final maçı Manisa’da. Enerjinizi Samsun galibiyetine harcayın. Sizlerden şampiyon takım nasıl olurmuş göstermenizi istiyorum” isteğinde bulunmuş.

Başkan Ergün’ün futbola ne denli düşkün hatta başarıyı ne kadar çok istediği Manisaspor’un 40 yıl sonra Süper lige çıktığı o yıllardan biliyorum. Ancak o dönemde tırnaklarıyla kazıyarak şampiyon yaptığı o takımı elinden alıvermişlerdi. İçinde kalan bu uhteyi ve başarıya Manisa FK ile yaşamak istiyor olmasını iyi anlıyorum.

2. Lig Beyaz Grup'ta dananın kuyruğu Cumartesi günü saatler 13.30’u gösterdiğinde Mümin Özkasap Stadyumu'nda orta hakemin düdüğü ile oynanacak olan zorlu 90 dakikanın sonunda elde edilecek galibiyetle son bulacak.

Bir tarafta deneyimli Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam diğer tarafta onun kadar deneyimli Teknik Direktör Cihat Arslan’ın sahaya süreceği 11’lerin vereceği mücadelenin sonunda üç puanı alacak olan taraf bayram havası yaşayacağı muhakkak. Yalnız şunu da söylemeden edemeyeceğim kaybetmek dünyanın sonu değil. Her iki tarafın Faır-Play’ı elden bırakmadan ortaya izlenebilir güzel bir maç ortaya konulması. Bu aşamada her iki takımın yöneticilerine ve taraftarlarına büyük görev düşüyor.

Manisa FK’nın rakibi Yılport Samsunspor’a iyi ev sahipliği örneğini göstereceğinden kuşkum yok. Olası provaksiyonlara karşı Emniyet Müdürlüğünün önlem alması ise kaçınılmaz. Kazanan tarafından Manisalı sporseverlerin olmasını diliyorum.

AKHİSAR’DA HENÜZ ‘YILMAZ HOCA ŞOV’ BAŞLAMADI  

Akigolar kendi evinde oynadığı hayatı önem olan Bursa maçından hüsran ile ayrılmasıyla birlikte yönetim Mehmet Altıparmak ve ekibi ile yollarını ayırmasının ardından Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı Teknik adamların en renkli siması Yılmaz Vural hoca ile anlaşma sağlayarak Akhisar şehri için ‘Şov başlasın’ startı verildi.

Yılmaz Vural hoca için ilk sınavı Altınordu deplasmanına gitti. Kalesinden gördüğü iki gole engel olamayınca sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Yılmaz Vural ve ekibi ilk sınavından pekiyi not alamadı.

Yılmaz Vural, ilk kez Akhisarlı taraftarların huzuruna çıktığı Ekol Göz Mememenspor maçında galibiyetten oldukça emindi. Maçın ilk dakikalarında Onur Ayık’ın ayağında galibiyeti erken yakaladı. Ardından attığı ikinci golle devreyi 2-0 kapattı. Aslında 3-4 ‘de yapabilirdi. Ekol Göz Menemenspor’un genç teknik patronu Dilaver Mutlu, yaptığı kritik değişikliklerle oyunun gidişatını değiştirdi. Oyunu adeta Akhisarspor yarı alanına yıkmayı başaran Teknik patron  78‘de Özkan ile 89'da da Mehmet Boztepe ile beraberliği yakaladı. Geriye yaslanan Akhisarspor gerek şampiyonluk yolunda gerekse play-off’a girilmesinde önemli iki puandan oldu.

Şimdi bana diyeceksiniz hani ne oldu deneyimli Teknik Direktör Yılmaz Vural hocanın şifasına. Yılmaz  hocayı Manisaspor’un süper ligden düştüğü yılda yönetim onu kurtarıcı olarak getirmişti takımın başına tabiki durum hiç de öyle olmadı futbolcular Yılmaz hoca ve ekibine uyum sağlayamayınca takımda süper ligden paraşütsüz olarak düştü.

Temennim; tablo Manisaspor’u çalıştırdığı dönemdeki gibi olmaması. Bu hafta lider Hatayspor ile deplasmanda karşılaşacak. Mehmet Altıparmak önderliğindeki kadro Hatayspor’u 3-1 gibi net skorla yenmeyi başarmıştı. O köprünün altından çok sular aktı. Şimdi Hatayspor 1. Ligin lideri. Konuk olduğunuz takımda bir lider ibresini tamamen süper lige çevirmiş bir Hatayspor var karşınızda. Şehirde bu sürece çoktan kendisini hazırlamış. Böylesi bir takımla karşılaşacak Akhisarspor. Yalnız Yılmaz Vural hocam böylesi derbi maçları sever ve ona göre de takımını motive edeceğini umut ediyorum. Belki de Yılmaz hoca için hem futbolda hem de görselde beklenen şovunu medeniyetler şehri Hatay’da yapacak. Yılmaz hoca ve ekibinin Akigo’ya şifa olur mu olmaz mı hep birlikte göreceğiz.

Buradan Akigolara seslenmek istiyorum...

Çok değerli bir taraftar. Takımlarının süper ligde kaldığı 6 sezon boyunca onları gıbta ile izledim. Küskünlükleri, geçen sezon bilet fiyatlarına çifte standart uygulayan yönetimeydi. Fakat o sürecin üzerinden bir sezon geçti küskünlüğü bırakıp takımlarına sahip çıkmanın tamda zamanı. Akhisarspor’un süyer lige çıkıp çıkmaması onların maçlara gelmesinden geçiyor. Tribünlerin boş olması kimseye yarar getirmez özellikle futbolcular motivasyondan yoksun kalır. İnadını kırın tribünlerdeki yerinizi alarak yönetiminize gereken cevabı verin derim. Tarafsız tribünler çocuksuz eve benzer. Gelin tribünlerdeki bu cıvıl cıvıl sesleri birlikte yaratın. Akhisarspor 1. Lige yakışmıyor onun olması gereken yeri Süper Lig...

LİDER, TURGUTLU’DAN YEDİĞİ OSMANLI TOKADIN ETKİSİNDE

Türkiye 3. Lig 2. Grup'ta liderlik yarışında Manisa’nın ‘Kasabalıları’ Turgutluspor, lider Kocaelispor arasındaki makası daraltmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta lideri evinde ağırlayan Turgutluspor, attığı iki golle üç puanı alması bilirken lider Kocaelispor’uda eli boş yollamıştı.

Lider Turgutluspor’dan yediği Osmanlı tokadının etkisini üzerinden atmayı planlarken kendi evinde karşılaştığı Belediye Derincespor’a 1-3 yenilerek ikinci hezimeti aldı. Yani şu demek Lider her hafta kan kaybederek eriyor.

Liderlik yarışında ensesinde olduğu her seferinde aldığı galibiyetlerle hissettirmeye devam eden Kasaba takımı gittiği Ağrı 1970 spor deplasmanından altın değerinden üç puanla dönmeyi başardı. Bu galibiyetle lider Kocaelispor ile arasındaki puan farkını 8’e düşürdü.

Liderin üst üste iki yenilgi üzerinden atıp silkelenebilecek mi hep birlikte göreceğiz, ancak Turgutluspor’un bundan sonra oynayacağı maçları kazanacağı biliyorum. Çünkü lider Kocaelispor karşısında ortaya koyduğu güzel futbol sonucunda elde edilmiş üç puan daha sonraki galibiyetlerin sinyallerini vermişti. Taraftarları ve şehirle bütünleşerek emin adımlarla yoluna devam eden Turgutluspor bu hafta seyircisi önünde Elazığ Belediyespor FK ile oynayacak Lider ise Karadeniz deplasmanında Ofspor A.Ş önünde puan arayacak. Geçtiğimiz hafta seslendiğim gibi Turgutlu sporseverlere sesleniyorum takımınıza inanın güvenin gerisini onlar sahada icabına bakacaktır. Lider 46 puanda Kasaba takımı ise 38 puanda lig istim üzerinde gidiyor. Turgutluspor puan ve puanlar almaya devam edecek. Temennim lider Kocaelispor bu yolculukta hatalar yaparak puanlar kaybederek inişe geçmesidir.

SOMA’NIN ŞAMPİYONLUK HAYALLERİ BİR BAŞKA BAHARA
Kömür diyarının futbola ve şampiyonluğa susamış takımı Somaspor, lige şampiyonluk parolası ile başladı. Hatta 2 ve 3. hafta elde ettiği galibiyetler serisi ile liderlik koltuğuna kurulmuştu. Bu başarısını fazla sürdüremeden liderlik koltuğundan inmek zorunda kaldı.
Aslında her şey mecrasında gidiyordu taraftarlar takımlarına sahip çıkıyor, yönetim ise tüm hesaplarını şampiyonluk üzerine kuruyordu. İçeride ve dışarıda kaybettiği maçlar liderlik yarışını Karacabey Belediyespor A.Ş’ye bırakmak zorunda kaldı.
Lider Karacabey Belediyespor A.Ş 48 puanla zirvede yer alırken Somaspor ise 34 puanla ligde 5. sırada yer alıyor. Ligin bitimine 12 hafta kalırken aradaki puan farkı da 12. Bu şunu gösteriyor Somaspor için şampiyonluk hayalleri bir başka bahara demektir. Tabi ki futbol sadece rakamlardan ibaret değil mücadeleci futbolu ile yine taraftarlarını tribünlere geçmeye devam etmesi gerekir. Şimdi den önümüzdeki sezonun hesaplarını sağlıklı bir şekilde yapmaya başlaması gerekir. 

MANİSASPOR’DA HEDEF BÖLGESEL LİG
3. Ligin 1. Grubu'nda ligin en debine demir atmış şekilde yoluna devam eden bir Manisaspor var. Tüm olumsuzluklara rağmen gençlerden oluşan Naci Dumanlı siyah beyazlı tarzanlar rakipleri karşısında dişe diş mücadele etmeye devam ediyor. Bugüne kadar oynadığı maçlardan sadece Serik Belediyespor’u yenerek liderlik yarışında etmeyi başardı. Bu galibiyet gençlerden oluşan siyah beyazlı takıma büyük bir motivasyon olmuştu. Ancak sonrası maçlar böyle olmadı bilindiği gibi Manisaspor kaybetmeye devam ediyor. Bazen futbolda kaybettiğiniz de kazanırsınız.

Geleceğin Manisaspor’una hizmet edecek olan genç yetenekler kazanılır. Bakın takımın akibeti belli Bölge lig. O takımdan birçok genç futbolcu şampiyonluk hedefleri olan takımların transfer listesinde yer alacaktır. İşte dediğim bu kaybettiğiniz de kazanıyorsunuz. Başkan Murat Yörük ve yönetim kurulu bu iskeleti korumasını diliyorum. Çünk Bölgesel ligde ihtiyaç olacak bu gençlere…

Saygılarımla...