Geçtiğimiz hafta İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın da aralarında bulunduğu İYİ Parti heyeti, 2 gün boyunca kentte çeşitli ziyaretlerde bulunmuş, son olarak Muradiye Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları dinlemişti. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Muradiye Mahallesi’ne yaptıkları ziyaretin ardından, mahallenin sorunlarını kamuoyu ile paylaştı. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Büyükşehir Belediyesi olmadan önce belde belediyesi konumunda olan Muradiye Mahallesi, Büyükşehir Yasası’nın ardından Manisa’nın en büyük mahallelerinden biri olarak belirlendi. Muradiye, şu anda Manisa’da 5 ilçeden fazla bir nüfusa sahip bir mahallemiz. 30 bin nüfusu olan bu mahallemize, yerel yöneticilerimiz tarafından yıllardır üvey evlat muamelesi uygulanıyor. 2013 yılında Muradiye Belediyesi tarafından yapılarak Manisa Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen Muradiye Semt Polikliniği, kimseye danışılmadan alınan bir kararla kapatılmıştı. Hala aktif olan Sağlık Ocağı, Muradiyeli vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını çözmeye yetmiyor. Muradiyeli vatandaşlarımız şu anda, bu pandemi koşulları altında halk otobüsleriyle Manisa Şehir Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Hasta garantili Şehir Hastanesi’ne verilen sözlerin tutulması için, Muradiyeli vatandaşlarımız cezalandırılıyor” dedi.

İYİ Partili Akan, “Muradiyeli vatandaşlarımızın kanalizasyon, su gibi altyapı sorunları da saymakla bitmiyor. Muradiyeli vatandaşlarımız saatler süren su kesintileriyle hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Bölgedeki kanalizasyon çalışmaları nedeniyle yollar sürekli bozuluyor ve ana hatta büyük çukurlar oluşuyor. Bu çukurlar, özellikle Muradiye’de yaşayan çocuklarımızın can güvenliğini tehdit ediyor. Muradiye halkının sorunları, yerel yöneticiler tarafından görmezden geliniyor” diye konuştu. 

İmar planı sorununa değinen Başkan Akan, “17 Aralık 2019 tarihinde askıya çıkartılan Muradiye Mahallemiz sınırlarından bulunan 430 hektarlık alanda yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’ndaki gelişmeler ve yapılan çalışmalar, hala belirsizliğini koruyor. İYİ Parti olarak vatandaşlarımıza yararlı olması ve adil bir şekilde uygulanması için onay verdiğimiz imar planı da, yılan hikayesine dönmüş durumda. Bu şehri yıllardır yöneten iktidar sahipleri, vatandaşlarımızın taleplerine kulak tıkayarak bir yere varabileceklerini zannediyor. İYİ Parti olarak Muradiye için hazırlanan imar planı üzerinde yapılamayan çalışmaların hesabını soruyoruz” dedi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

 “30 bin nüfusa sahip Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız, bu umarsızlığı hak etmiyor. İstenirse Manisa’nın yeni bir cazibe merkezi haline getirilebilecek Muradiye Mahallemize yerel yöneticilerimizin uyguladığı bu üvey evlat muamelesi ne zaman sona erecek. İYİ Belediyecilikte Yunusemre Belediyesi’nde, Muradiyeli vatandaşlarımızın yıllardır çektiği bu çilenin sona ereceğine söz veriyoruz. İYİ Partililer halkın yanında olmaya ve sorunlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek.”

Editör: TE Bilişim