Görme engelli Memnune Gül'den birbirinden güzel el işleri Görme engelli Memnune Gül'den birbirinden güzel el işleri

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek TBB'de buluşan baro başkanları ve meslektaşlar, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Yürüyüş kortejinin oluşturulmasının ardından binlerce avukat, "Savunma Susmadı Susmayacak", "Çoklu Baroya Hayır", "Avukata Dokunma", "Avukat Yaşarsa Adalet Yaşar", "Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat", "Angaryaya Hayır", "Emeğimizin Hakkını Savunuyoruz", "Avukata Şiddete Hayır", "Güçlü Baro Güçlü Avukat", "Bağımsız Yargı" yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde TBB önünden miting alanı olarak belirlenen Anıtpark'a yürüdü. 

Meslektaşlarına seslenen Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, “Sizlerle birlikte Uzun yıllardan bu yana hukukun üstünlüğü adalet ve insan hakları mücadelesini ortaya koyuyoruz. Tarih boyunca Sokrates’in Savunması‘dan bugüne kadar savunma dik ve onurlu bir duruşu ortaya koymuştur. Avukat meslektaşlarımızla birlikte adliye koridorlarında duruşma salonlarında ve gerektiğinde meydanlarda halkımızın ihtiyacı olan hukukun üstünlüğü insan hakları ve adalet ihtiyacını gidermede avukatlar ön saflarda yer almış ve adaletin tecellisi noktasında büyük bir emeği ortaya koymuşlardır. Bugün geldiğimiz noktada avukat meslektaşlarımızın sorunlarının da çok olduğunu görmekteyiz bu sorunları çözme noktasında Manisa Barosu olarak ortaya koyduğumuz değerli çalışmalar yanında Türkiye barolar birliği ve diğer barolarımızla birlikte dayanışma ruhuyla hareket etmekteyiz. Var olsun şanlı savunma mücadelemiz ve yaşasın avukatlar” diye konuştu.

Editör: İclal Çiçek