Nihal Candan tahliye edildi Nihal Candan tahliye edildi

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.
SALDIRIYI İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU DUYURDU
İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu.
İSRAİL'DEN AÇIKLAMA
İsrail Ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı ile saldırı başlattığını ve İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğunu açıkladı.
NTV Tahran Muhabiri Ali Çabuk konuyla ilgili şunları söyledi:
"İranlı yetkililerden henüz açıklama yapılmadı. Sosyal medya ve İsrailli kaynaklardan edinilen bilgiler İran'ın onlarca İHA'larla İsrail'e doğru bir saldırı başlattığı yönünde.
İran basını, Tahran basını saldırıyı İranlı yetkililere dayandırarak resmi olarak teyit etmiş değil. Saldırı Irak üzerinden mi, İran üzerinden mi başlatıldı henüz belirsiz. Saldırının gerçekleştiği nokta henüz bilinmiyor. Tahran yönetiminden bir bilgi gelmedi. Önümüzdeki saatlerde Tahran yönetimi açıklama yapacaktır.
Drone saldırısının ardından seyir füzeleriyle ikinci bir dalga saldırısının gerçekleşeceği belirtiliyor. Saldırının Tahran yönetimi tarafından gerçekleştirileceği belirtiliyor."

Editör: Murat Yalçın