"Eksiklikleri gidereceksiniz, bugün bir araya gelmemenizin sebebi ne?" diyerek 6'lı Masa'yı eleştiren İmamoğlu, açıklamasında "Bu masa ayrılık masası değil, parçalanma masası değil. 6'lı Masa'dan bir eksilmemeli, iki eksilmemeli. Burada biri kaygı duyuyorsa onu gidereceğiz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Yeni Bir Sabah" programında adayını açıklama arifesindeki 6'lı Masa'ya ilişkin görüşlerini açıkladı.

"Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi "Katliam" yapacağını söyledi! Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi

12. Altılı Masa toplantısının ardından Akşener'in aday seçenekleri arasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin masaya getirildiği iddia edilmişti. Konuşulanlar arasında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu en güçlü aday olarak sunduğu yer almıştı. Toplantıda söz alan diğer parti liderlerinin de Kılıçdaroğlu'nun adaylığı etrafında toplandığı belirtilmişti.

İMAMOĞLU: 6'LI MASA'DAN BİR EKSİLMEMELİ

İmamoğlu "Kişisel olay Genel Başkanımızdan bir telefon falan almadım. İsimlerin verildiği meselesi. Genel Başkanımızın, sayın Akşener'in durumları ile ilgili süreçleri basından takip ettim. Bütün kritik vakaların değişmesi için, düzelmesi için tek rakip var: Rejim. Bizim muhalefet olarak rejime karşı mücadele ettiğimizin farkında olmamız. Bu rejim çocuklarımızı geleceğini, yönetim anlayışımızı tehdit ediyor. İkincisi bu konu ilk defa konuşulmuyor. Dönem dönem bizim tarafta da bu tartışmalar yaşandı. İmamoğlu 16 milyonluk kentin başkanı. Bu mevzuya bizi malzeme etmeyin. İstanbul'un belediye başkanı bu mevzulardan uzak duramaz, ilgilenir. Doğru yürümesi için ilgilenir. Ben bu misyona kendini adamış bir neferim ve bu kavramı her daim kullandım. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı diye bir mesele yok ki.. Her CHP'linin adayı Genel Başkandır. Benim de adayım Genel Başkan'dır. 6'lı Masa'nın kararı önemlidir. Bu masa ayrılık masası değil, parçalanma masası değil. Bu masada hepimiz ant içtik. Altılı Masa'dan bir eksilmemeli, iki eksilmemeli. Burada birinin gönlü kırılıyorsa onu tamir edeceğiz. Biri kaygı duyuyorsa onu gidereceğiz." 

6'LI MASA'YI NAMUS KABUL EDEREK BU SÜRECİ TAMİR EDECEKLER

Önümüzde pazartesiye kaç gün var. Bu konunun aşılması konusunda feraset gerekiyorsa o feraset dün güçlü bir şekilde bir araya gelen Genel Başkanımız ve Sayın Akşener'de vardır. Bu konuyu oturup çözecekler. 6'lı Masa'yı namus kabul ederek bu süreci tamir edecekler. Bana bir sorumluluk mu düşüyor, oturup konuşmakta bizim de gidereceğimiz, masaya bir çay getirmemiz gerekiyorsa ben de onlardan birisiysem kuş olur uçarım Ankara'ya. Sorun yok."

Editör: Murat Yalçın