Birinci Amatör Kümeye Sezonun İsmi "Birinci Amatör Küme Hüseyin Gazi Kılınç Sezonu" olarak TFF tarafından onaylanıp yürürlüğe girdi. Ertuğrul Dilek Spor Tesislerinde oynanan maç öncesi geçen yıl halı sahada oynanan maç sonrası kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden futbol antrenörü Hüseyin Gazi Kılınç’ın ailesine plaket takdim edildi. Törende duygusal anlar yaşandı. Sezonun açılış programına Manisa ASKF Başkanı Erol Timur, Manisa Futbol İl Temsilcisi Behçet Atlı, TÜFAD Manisa Şube Başkanı Özer Şenoğlu, Saha Komiserleri Derneği Manisa Şube Başkanı Cavit Şengilgiç, Hüseyin Gazi Kılınç’ın aliesi katıldı. Manisa ASKF Başkanı Erol Timur, Manisa Futbol İl Temsilcisi Behçet Atlı birer konuşma yaparak sezonun hayırlı olmasını dilediler, Hüseyin Gazi Kılınç’ı rahmetle andılar. Kılınç ailesi adına konuşan Bektaş Kılınç ise, herkese teşekkür etti.  Protokol üyeleri Kılınç Ailesine,  hakemleri ve takımlara çiçek takdim etti. daha sonra birlikte sezonunun açılışını başlattılar. Akgünspor ile Paşaköy Belediye arasındaki maçı hakem Kerim Uzun, Büşra Sığınır, Kadir Genç üçlüsü yönetti. 

Liseli öğrenciler miniklere keyifli anlar yaşattı Liseli öğrenciler miniklere keyifli anlar yaşattı

HÜSEYİN GAZİ KILINÇ Özgeçmişi: 
14 Şubat 1974 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğdu.
İlkokulu 8 Eylül İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk Ortaokulunda okudu. 
1995 yılında Mehmet Akif Ersoy Lisesinden mezun olduktan sonra CBÜ Spor Bilimleri Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu.  
Lise futbol takımında başladığı futbol hayatına Laleli Spor Kulübü, Kayalıoğlu Spor Kulübü ve Meriç Spor kulüplerinde oynayarak sürdürdü. 1994 yılında amatör kulüpler arasında düzenlenen turnuvada yılın en centilmen sporcusu seçildi. Futbol oynamanın yanında Barbaros Futbol Kulübü ve Meriç Spor Kulübünde çalıştırıcı olarak da görev yaptı.  Ekin Müzik Evinde bağlama kursları verdi.  Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Manisa Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinde Hastalara Müzik ve Spor eğitimleri verdi.  Tam bir futbol tutkunu olan Hüseyin Gazi Kılınç En son Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonuna bağlı Manisa Masterler Futbol takımında oynadı. 17 Haziran 2021 tarihinde antrenman sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.
2022–2023 Amatör Futbol Sezonunda; Birinci Amatör Küme müsabakaları 67 takımın katılımı ile 4 Kış Ligi grubu ve 4 Yaz Ligi grubu olarak çift devreli  lig (puan) usulüne göre oynanacak. 

Editör: TE Bilişim