Türkiye 2024 yerel seçimlerinde tahminlerin ötesinde bir seçim yarışı yaşandı. Birçok ilçede AKP ve CHP belediye başkan adayları arasında geçen yarışta belediye çoğunluğu Türkiye genelinde CHP’ye geçti.

CHP Genel başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’nın Gördes ilçesinde seçim gecesi dikkat çeken olaylar yaşandı. 30 yıl aradan sonra CHP iki bin oy farkıyla Gördes Belediyesini kazandı.

KAMERALARI KAPATTIRDI

Odatv'den Gamze İşler'in haberine göre CHP Manisa Gördes’te seçim sonrası müşahitler ıslak imzalı tutanakları CHP seçim ofisine teslim ettikten sonra Gördesli vatandaşların CHP’lileri uyarmasıyla yaşananlar ortaya çıktı.

AK Parti’nin Gördes belediye başkanı ve adayı Muhammet Akyol belediyenin insan kaynakları müdürü H.E’yi dün gece arayarak AK Parti’li bazı çalışanları ve belediyede çalışan aile yakınlarının gece talimatıyla müdür yapılmasını istediği ifade edildi.

Müdür yapılacak kişilerin gece yarısı evlerine gidip imzalarının alınmasını isteyen AK Parti’li belediye başkanının bu kişilerin müdür olup işten çıkarılmasını önlemek için böyle bir talimat verildiği öne sürüldü. 

İHALE EVRAKLARINI KAÇIRDI

Başkan Akyol'un eşi ve yanında birkaç kişiyle birlikte seçimleri kaybettiği kesinleşince gece 00.30’da Gördes Belediyesine girerek belediyedeki kamera sistemlerini kapattırıp ihale evraklarını çöp poşetleri ve kutulara doldurarak belediyenin arka kapından kaçırdığı iddia edildi. 

Belediye başkanı Akyol ifadeye davet edildi. Seçimi kaybeden belediye başkanı Muhammed Akyol Serkan Temel’e emir vererek kameraları kapattıranın kendisi olduğunu kabul etti ancak ifadeye gitmeyi reddettiği de iddialar arasında. 

CHP’li belediye başkanı Avukat İbrahim Büke ve CHP Gördes ilçe teşkilatı suç duyurunda bulunarak hukuki süreci başlattı.

Alınan bilgilere göre, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı dosyanın kapatılmasını istedi.

ODATV’YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İzmir Barosuna bağlı Av Pınar Beyazıt yaşananlarla ilgili Odatv’ye açıklamalarda bulundu. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dün Manisa Gördes'te yapılan seçimde avukat ve CHP müşahidi olarak görevliydim. Elimdeki ıslak imzalı tutanakları CHP seçim ofisine teslim ettik. Gece saat 00:00 - 00:30 gibi yine seçimde görevli meslektaşlarımla birlikteyken bir beyefendi tarafından yolda durduruldum.

İlçede Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı İlçede Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Avukat hanım Muhammed Akyol AKP Belediye Başkan adayı ve bir önceki başkan eşi ve birkaç kişiyle daha bu saatte Belediyeye gidiyorlar. ‘Onlar bir şey yapacaklar’ dedi. Fakat avukat arkadaşlarla böylesi bir şeye ihtimal vermediğimiz için üzerinde durmadık.

Sonra Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü H. Efe tarafından arandım. Belediye Başkanı Muhammed Akyol; seçimi kaybettikleri için, sonuçlar kesinleşince, Belediyede görevli olanları arayarak; Belediyenin içinde AKP'li ve kendisine yakın insanları derhal müdür yapmak istediğini, böylece asla Belediyeden kovulamayacaklarını, bu hususun da mazbata İbrahim Büke'ye geçmeden en geç pazartesi sabahtan bitmesini emretmiş. Hakkı bey de Muhammed beyin seçilen başkan olmadığına göre böyle bir yetkisi olup olmadığını, bunun hukuka uygun olup olmadığını bana danıştı.

Bu kadar atamanın bir gecede üstelik de kendisi seçilmemişken normal olmadığını, bu atamaların belediye için ivedi iş de olmadığı düşünüldüğünde kötü niyetli olduğunu söyledim. Sonra gece 1 gibi İbrahim Büke ve bizler aranmaya başladık. Muhammed Akyol eşi ve birkaç çalışanı Belediyenin kameralarının kaydını kapatmışlar, içeriden ihale evrakları dahil olmak üzere kutu kutu poşet poşet dosya ve evrak çıkarmışlar. Polis ile baskına gidildi. Muhammed Akyol kameraları kapattıranın kendisini olduğunu, emri Serkan Temel'e kendisinin verdiğini itiraf etti. İfade için çağrıldı ama gelmeyi kabul etmedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”
Kaynak: odatv

Editör: İclal Çiçek