Otomobil alanındaki atılımın ardından yabancı yatırımcıların gözü bir kez daha ülkemize çevrilirken, otomobil üreticisi Ford, kritik bir karar aldı.
Financial Times'ın haberine göre, Ford, Türkiye'de batarya fabrikası kurmayı planlıyor.
BATARYA FABRİKASI KURACAKLAR
Haberde, "ABD'li otomobil üreticisi Ford, Almanya'daki yatırımlarını ikiye katlayarak ve Türkiye'de bir batarya fabrikası kurarak Avrupa'daki elektrik hedeflerini genişletecek." denildi.
Bu çerçevede, Türkiye'de üretilen ticari araçlar için batarya üretimi gerçekleştirilecek.
ELEKTRİKLİDE 2035 HEDEFİ
Duyurunun, söz konusu şirket tarafından yürütülen işlerin batarya ile çalışan araçlara ve motorlu modellere ayrılmasından bir hafta sonra geldiği belirtildi.
Yeni plana göre, 2035 yılına kadar her modelin tamamen elektrikli hale getirilmesi hedefleniyor.
"HER ŞEY DEĞİŞİYOR"
Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, "Her şey değişiyor, her şey dönüşecek ve bu çok fazla değişiklik getiriyor. Avrupa'da toplumun talep ettiği şeyin bu olduğunu düşünüyoruz." dedi.
Şirket, 2026'dan itibaren Avrupa'da her yıl yaklaşık 600 bin elektrikli araç üretmeyi amaçlıyor.
FORD'UN YENİ ATILIMI
Avrupa'da halihazırda bataryalı tek binek otomobil model olan ve Meksika'dan ithal edilen Mustang Mach-E'yi satan Ford, önümüzdeki yıldan itibaren kıtada 7 yeni elektrikli model piyasaya sürecek.
Bu atılım, Türkiye'de üretilen Transit Custom ve Almanya'daki Köln fabrikasında yapılacak yeni bir küçük spor arazi aracı ile başlayacak.
ADRES VERİLMEDİ AMA OKLAR MANİSA’YI GÖSTERİYOR  
Ford ile Koç grubu Otosan markasının iki dev ortağı. Benzer bir işbirliğinin batarya fabrikası kurma noktasında da gerçekleşebileceği ihtimali doğdu. Koç grubunun batarya fabrikası kurma kararının Ford ile birlikte devam edebileceği konuşuluyor. 
Öte yandan Koç grubunun Alman Volkswagen’e fabrika yatırımı için tahsis edilen, ancak şirketin yatırım yapmaktan vazgeçtiği Manisa’daki arazide batarya üretim tesisi kurmak için harekete geçtiği biliniyor.  

Koç Holding, mart ayında Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde düzenlenen törenle 2 milyar Euro'luk Cumhuriyet tarihinin en büyük otomotiv yatırımını açıklamıştı. Yatırım kapsamında Yeni Nesil Ford Transit Custom ailesinin elektrikli, hibrit ve geleneksel motor versiyonları ve Volkswagen AG'nin tonluk yeni nesil ticari araçları Kocaeli’nde üretilecek. Koç Grubu’nun bu yıl açıkladığı bir diğer önemli yatırım ise Eskişehir’de 58 milyon Euro yatırımla hayata geçirilen yerli şanzıman projesi olmuştu.

Dolar/TL rekor seviyede! Dolar/TL rekor seviyede!

Editör: TE Bilişim