Etkinlik-Sen, doğal afetten etkilenen sektör paydaşı ve çalışanı dostlarının ilk günden itibaren yanında ve destekçisi olmaya devam ediyor. Etkinlik-Sen Başkanı Ali Koray Özandaç imzasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na istihdam ve yardım taahhüdü ile ilgili talepleri iletti.

Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı YalçınTaşdemir, “Etkinlik-Sen her zaman devletinin ve milletinin yanındadır. Buna göre, Yurdun farklı illerine göç etmek durumunda kalan sektörümüz işveren ve çalışanları ile ortak iş yapma ve istihdam sağlama irademizi ortaya koymak istiyoruz. İl Valilik Makamları, İşkur Müdürlükleri ve ilgili kamu kuruluşları ile ortak, bir çalışma prensibi ile depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek ve istihdam sağlayacağız. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlıklarına talebimizi iletmiş bulunmaktayız. Sendika üyelerimiz ve tüm sektör temsilcilerimiz ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

61 yaşında liseye başladı, 65 yaşında üniversite sınavlarına girdi 61 yaşında liseye başladı, 65 yaşında üniversite sınavlarına girdi

Etkinlik-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunun aldığı kararı açıklayan Taşdemir, “Bölgede çalışamaz duruma gelen özellikle hizmet ve etkinlik sektörü çalışanlarının derhal iş ve gelire kavuşmaları önemli hale gelmiştir. Bu sebeple, bölgeye yakın illerimizdeki Etkinlik-Sen İl Teşkilatlarımız ve üyelerimiz olmak üzere, tüm Türkiye'deki sektör paydaşlarımız olarak mağdur sektör mensuplarımızın yanında ve destekçisi olma kararı aldık. İllerimize göç etmek zorunda kalan düğün salonu ve restoran işletmecisi, çalışanları, garson, komi, aşçı, prodüksiyon hizmeti çalışanları, ses ışık ve görüntü teknik hizmet çalışanları, otel kat görevlisi, resepsiyon ve banket hizmeti çalışanları, gıda imalatında çalışan usta ve yardımcı elemanlarının derhal istihdama kavuşmaları için hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. İllerimizde yapılacak sınıflandırma ve iş talebinin gerekli kurumlar eli ile sağlanması ve Genel Merkezimiz ve İl Başkanlıklarımız aracılığı ile derhal ekonomi ve istihdamımıza kazandırılması için Etkinlik-Sen olarak gerekli göreve hazır olduğumuzu bilgilerinize arz ederiz. Ayrıca genel merkezimizin aldığı kararla Afetten etkilenen ve olağan üstü hal ilan edilen 11 ilimizdeki üyelerimizden 2023 yılına ait aidat ödemesi almama kararı almışlardır. Etkinlik-Sen üye ve meslektaşlarının yanında olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak, her durumda da devlet ve milletinin yanında olacaktır” diye konuştu. 

Etkinlik-Sen Genel Merkezi’nin deprem bölgesine yaptığı yardımlardan bahseden Taşdemir, “Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası Etkinlik-Sen olarak 11 ilimizi olumsuz etkileyen deprem hadisesinin gerçekleşmesi ardından bölgeye yakın illerimiz Adana, Kayseri, Konya ve Antalya'dan gönüllü teşkilat üyelerimizin bağış ve destekleri ile derhal çalışma başlattık.  AFAD ve KIZILAY iş birliği ve Deprem Koordinasyon ekiplerinin yönlendirmesi ile 15 bin Kişiye Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinde yemek dağıtımı, 400 farklı aileye erzak, gıda, battaniye, polar, odun, ısıtıcı ve çadır dağıtımı gerçekleştirdik. Bu zor zamanda Devletimizin ve Milletimizin yanındayız” dedi.

Editör: TE Bilişim