Ege'de korkunç olay! Boşanma aşamasındaki eşini kalbinden bıçakladı Ege'de korkunç olay! Boşanma aşamasındaki eşini kalbinden bıçakladı

Haber: Ahmet ÜNSAL
2022-2023 Eğitim öğretim dönemi 12 Eylül günü başlaması planlanırken binlerce öğrencide uyum okulu ve okul öncesi eğitimlerine bir hafta öncesinden başladılar.
Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ise il genelinde uyum okulu ve okul öncesinde ise 37 bin 873 minik öğrenicinin ders başı yaptığını açıkladı.
12 Eylül günün Manisa il genelinde ilk-orta ve lise düzeyinde 260.347 öğrencinin 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacağı duyurulurken bugünde il genelinde binlerce minik öğrenici anne ve babalarının ellerini tutarak okullarının yolunu tuttu. Okul bahçesine gelen öğrenciler öğretmenleri nezaretinde derslikleri ile tanıştı.    
Mevcut müfredatın ötesinde eğitim sistemini velileri ve öğrencileri ile birlikte hayata geçiren Manisa Suphi Egemen İlkokulundaki uyum okulu 1. Sınıf öğrencileri davul-zurna ve oyunlarla dersliklerine girdi.Ana sınıfı minikleri ise kendi bulundukları bahçelerindeki horoz-tavuk ve benzeri  hayvanlarla buluşmanın ardından ana sınıflarındaki yerlerini aldı.
Okul Müdürü Evra Seda Satan, uyum okulu çerçevesinde anne ve babaları eşliğinde okulan gelen minik öğrencileri okul bahçesinde davul ve zurna ile karşılandı.İlk olarak 1. Sınıfa başlayacak olan minikler anne ve babalarının ellerini bırakmamakta ısrarlı görünürlerken davul-zurnanın peş peşe seslendirdiği çeşitli oyun havaları ile üzerlerindeki şaşkınlığı kısa sürede atarak arkadaşları ile okul bahçesinde çifte telli oynadılar.
Minim öğrencilerin bu oyunlarına velileri ve öğretmenleri eşlik etti.
Öğrencilerin okula daha da ısınmaları için okul müdürü Evra Seda Satan, onlara yönelik çeşitli oyunları hayata geçirdi.
Bazı minik öğrenciler okula yeni başlamalarının şaşkınlığı girdikleri sınıflarda yaşadı.
Okul bahçesindeki etkinlik bir saat boyunca sürdükten sonra minik öğrenciler öğretmenleri eşliğinde dersliklerine girdi.
İLK DERS SEDA ÖĞRETMENDEN
Yeni eğitim öğretim döneminde okullarına ilk kez gelen 1. Sınıf öğrencilerin bulunduğu sınıflara giren Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, minik öğrencilerine ilk dersi oyunlar çerçevesinde verdi. Öğretmenleri ise öğrencilerine çukolata ikramında bulundu.
Miniklerin uyum okul çerçevesindeki süreci başlarken anne ve babaların okul önündeki nöbetleri de başlamış oldu.
2022-2023 Eğitim öğretim dönemiyle ilgili olarak Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici;
“İl genelinde 260.347 öğrencinin 12 Eylül günü ders yapacak. Sadece uyum okul projesi kapsamında ise 1.sınıflar düzeyinde 19.545 öğrencimiz, okul öncesinde 18.328 öğrencimiz bugün itibari ile eğitim öğretimlerine başladı. Öğrencilerimiz bir hafta süresince okul müdürleri, öğretmenleri nezaretinde okula adabtasyon sağlayacaklar. Eksiklerimizi bu süreçte göreceğiz. Öğrencilerimizin sağlıklı, nitelikli, nicelikli eğitim almaları için her türlü çalışmayı ve hazırlığımızı yapmaya devam edeceğiz.” dedi

Editör: TE Bilişim