Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış törenine katıldı.

Doğaseverlerden Başkan Çelik'e destek teşekkürü Doğaseverlerden Başkan Çelik'e destek teşekkürü

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"30 yaşından önce 25'e sonra 18'e seçme ve seçilme yaşını getiren kim, biz. Gençlere parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız diyen kimdi, CHP. 

İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı; çöp, çukur, çamur. CHP bu demek. Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta ders vermeye hazır mısınız? İstanbul susuz muydu? İstanbul'a suyu 110 kilometreden Istranca'yı delerek biz getirmedik. Sakarya'dan aynı şekilde buraya biz getirmedik. 

Biz laf değil iş ürettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Nerelerden nerelere geldik. Belediye başkanlarımızın gösterdiği mücadelenin yakın şahidiyiz. Bir şehrin önce bünyesindeki kanserli hücrelerden arındırmak, potansiyelini harekete geçirmek, güzelliklerini ortaya çıkarmak... Bunların hiçbiri kolay olmuyor.

Yaptıklarımızı engellemek için hiçbir fırsatı kaçırmayan güruha rağmen yapıyorsanız daha da zor. Yılları çalanlar hiç boş durmadı. Batı ne diyecekmiş? Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise milletimizin aferin demesine ihtiyacımız var. 

Tek parti özentisi faşist zihniyetin merhun Menderes'in "Yeter söz milletindir" diyerek yaptığı meydan okumayı hazmedemediklerini görüyoruz. Bizim gösterdiğimiz her başarı meydan okumaydı.

14 Mayıs'ta gidilecek seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyenlere karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde 'yeter söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek karşınıza geliyoruz.

CHP'nin başındaki zatın büyük hevesle sarıldığı Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. 14 Mayıs'ta adı ne oldu, bay bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum.

Ülkeyi 6 kişinin hırslarının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin heveslerini inşallh kursaklarında bırakacağız. Bu zafer İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun da işareti olacak."

-NTV-

Editör: TE Bilişim