Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, güne Galericiler Sitesinde başladı. Galerici esnafı ile bir araya gelen Başkan Cengiz Ergün'e, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç ve parti teşkilatları eşlik etti. Manisa Oto Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Arif Diz,  galericilerin taleplerini iletti.

“Allah'ın izniyle Cumhur İttifakının gücüyle yürüyoruz”

Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt ise, "31 Mart'a az bir zaman kaldı. Allah'ın izniyle Cumhur İttifakının gücüyle yürüyoruz. Bu birliği ve beraberliği seçim ittifakı olarak görmüyorum. Bu birlik ile 31 Mart'ta Cumhur İttifakı bayrağını dalgalandıracağımıza yürekten inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, 1 ay önce Manisa'ya yapacağı projeleri hemşehrilerimiz ile paylaştı. Arkasından da biz 27 projemizi vatandaşımızla paylaştık. Bu seçimlere ‘Gerçek Belediyecilik’ mottosuyla gidiyoruz. Yalnızca önümüzdeki 5 yılı düşünen değil, vizyoner bir anlayışla 20 yılı, 50 yılı, 100 yılı düşünen bir belediyecilik yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Başkan Ergün, yeni imar planlarını anlattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "2009 ile 2024 yıllarında yaptığımız hizmetlerin karşılığını vatandaşlarımız bizlere en güzel şekilde teveccüh ederek bu makamı layık gördüler. Bizler de Allah sağlık sıhhat verdiği sürece bu hizmetlerimizi bugüne kadar yapmanın gayreti içerisinde olduk. Manisa'da ilk defa 35 sene sonra bir imar plan çalışmaları yapıldı. Manisa’mız Gediz ile Spil arasına sıkışmıştı. Dar alanda yeni konut üreteceğiniz alanları yaratmak zorundasınız. Müteahhitler yer kalmayınca Muradiye'de yoğunlaştı. 10.000 nüfus, 50.000 oldu. Müteahhitler şimdi de Saruhanlı'ya gitmeye başlamıştı” dedi. 

Gediz Kavşağının ihalesi bu ay tamamlanıyor

Gediz Kavşağında yapılacak çalışmalara da değinen Başkan Ergün, "Ocak ayında yani bir buçuk iki ay öncesi imar planlarını bitirmek suretiyle Allah'a çok şükür Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teslim ettik. Demiryolları, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ortak çalışmalarla projeleri de bitirdik. Allah'a çok şükür ve bu ay içerisinde ihalesi tamamlanıyor. Kısa süre içerisinde de temeli atılacak" dedi.

İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız" İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız"

Cider yolundaki son durum paylaşıldı

Cider Yolunda yürütülen çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, "TMO'dan sonra bir 30 tane daha ev kaldı. Onlar da enkaz bedellerini beğenmeyerek mahkemeye gittiler. Mahkeme süreci tamamlanır tamamlanmaz,  inşallah o yolu Muradiye, Karaali, Menemen, Güzelyurt bölgesine bağlayacağız. İmar planı olmasaydı o yol açılamazdı" diye konuştu. 

Bir kavşak projesi daha başlıyor

Anemon kavşağı ile ilgili de bilgi aktaran Başkan Ergün, "Hayırlısıyla bu ay içerisinde Anemon Kavşağının startını veriyoruz. Bütün projeleri bitti. Organize Sanayi Bölgesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile oraya da hayırlısıyla start veriyoruz. Bu çalışmaların Manisa'nın içerisindeki trafiği rahatlatacak diye düşünüyorum" dedi.

Galerici esnafına yeni yer müjdesi

Galericiler sitesi ile ilgili de değerlendirmeler yapan Başkan Ergün, “Yeni Galericiler Sitesi inşa etmek için mevcut halin arkasında Turgutlu yoluna cepheli sağ tarafta yeni bir yer düşünüyoruz. Gıda Çarşısı ile İnşaatçılar Çarşısı için de çalışmalar sürüyor. İnşaat malzemelerini satacakları yer onların da talepleri. Turgutlu yolu üzerinde benzinliğin yan tarafında zamanında bir 25 dönüm yer almışlar. Dedik oraya biz farklı bir imar getirelim, sizlere yeni alan gösterelim. Kabul ettiler. Sonuç itibarıyla galerici kardeşlerimizin de kavşaktan dönünce fuar alanında yeri vardı. Orada onu bölümleyerek mevcut parsellere ayırarak blok blok yapalım düşüncesini kafamızda canlandırdık.  Bunlar tabii ki hepsi yatırımla olacak şeyler. Yani bizim koyduğumuz hedef orasıdır. Büyükşehir olarak o bölgede onu yaratmak, planlamak bizim görevimiz. Bizler de tabii ki altyapısını da yapacağız, üst yapısını da yapacağız, yollarını da yapacağız. Bu eseri ortaya çıkarmamız gerekiyor. O açıdan bu süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

“Vatandaşın bize emanet ettiği göreve ihanet etmedik”

Siyaseti kirli yollarla yapmadıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, "Siyaseti yalanlarla yapmıyoruz, karalamalarla yapmıyoruz, sosyal medya algılarıyla yapmıyoruz. 15 senedir Cengiz Ergün'ün hangi çizgide olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Ben hizmet adamıyım. Ben mali kriteri iyi yöneten adamım. Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek geldi Manisa'ya, beni de makamımda ziyaret etti. Kendisine yaptığım sunumda mevcut bütçemizi ve her sene o bütçeden yatırıma yüzde kaç ayrıldığını rakamlarla tek tek anlattım. En sonunda 10 yıllık Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden yatırıma ayrılan payın yüzde kaç olduğunu net bir şekilde belgeleriyle kendisine sundum. Bütçemizin yüzde 40'ını yatırıma ayırıyoruz. Her sene mali kriterlerde ya birinci oluyoruz ya ikinci oluyoruz ya üçüncü oluyoruz. Sayın Bakanımız da yüzde 40 yatırıma ayrılan payın muazzam bir şey olduğunu söyledi. Vatandaşın bize emanet ettiği göreve ihanet etmedik. Çiğ yemedik, vatandaşın hizmetini görmek için 1.088 mahallemizde var gücümüzle çalıştık. Bu görevimizi aynı anlayışla Cumhur İttifakı birlikteliğiyle devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: İclal Çiçek