“TEK ADAM REJİMİ DEVLETİ FELÇ ETMİŞTİR”
CHP Manisa İl Başkanı Çalışkan açıklamasında, partisinin depremin ilk gününden bu zamana kadar yaraları sarmak için büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, partinin üst kademesinden alt kademesine kadar tüm partililerin sahada olduğunu ifade etti. 
Deprem bölgesinde yapılan tüm çalışmalarda vatandaşın çoğunlukla “Devlet Nerede” sorusuyla karşılaştığını söyleyen CHP’li Çalışkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, yağma, hırsızlık ‘Devlet Nerede’ sorusunu gündeme getirdi. Sayın Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı şekilde bir kez daha söylüyoruz: Vatandaşımızın kanı iktidarın elindedir. İktidar başkanlık sistemini getirmiştir. Tek adam rejimi devleti felç etmiştir. Devlet yönetilemez bir hale gelmiştir. Tüm bu yaşadıklarımızın baş sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir.”

“İLK 48 SAATTE MÜDAHALE GEÇ KALINDI”
CHP’li Çalışkan açıklamasının devamında, depremin ilk gününden büyük bir koordinasyon eksikliğini yaşandığını ve bunun halen devam ettiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Devlet yönetme sorumluluğu üstlenen iktidar, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. En kritik saatler olan 48 saatte deprem bölgelerine müdahale geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarda bekletilmiştir.”

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI- GÜLŞAH DURBAY ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI- GÜLŞAH DURBAY

“ONLARA GÖRE ‘KADER PLANI’ HALKIN MOLOZLAR ALTINDA CAN VERMESİ”
Yıkıcı depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesindeki depremzedelere depremi ‘Kader Planı’ olarak değerlendirmesini de sert bir dille eleştiren CHP’li Çalışkan, “Beceriksizliklerinin yanında daha da acısı iktidardakiler, boyutu her geçen gün büyüyen felaketi vatandaşlara ‘Kader Planı’ diye anlatmayla yetinmişlerdir. Onlara göre halkın kader planında molozlar, donarak can vermek, Erdoğan’ın ve şürekâsının kader planında ise ışıltılı hayat ve saraylar vardır. Tüm bu rezaletler yetmezmiş gibi İletişim Başkanlığı devreye sokularak; ‘Asrın Felaketi’ adı altında iletişim kampanyası başlatılmıştır. Bölgede arama-kurtarma faaliyetlerini koordine edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleştirme çabalarıdır. Ülkemiz için asrın felaketi tek adam rejimidir. Açıkça ifade etmek gerekirse Erdoğan’dır. Asrın felaketi asrın cinayetidir, asrın ihanetidir ve asrın beceriksizliğidir. Yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir.” diye konuştu. 

“SEÇİMLER ZAMAMINDA OLACAKTIR”
Açıklamasında depremi iktidarın kendine fırsata çevirme çabası içinde olduğunu ve seçimi ertelemeye gayret gösterdiğini söyleyen CHP’li Çalışkan, seçimlerin asla ertelenemeyeceğini dile getirdi. 
CHP’li Çalışkan seçimin ertelenmesiyle ilgili açıklamasında şöyle konuştu: “Tek adam rejimi felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır. Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir. Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz: Seçimler zamanında olacaktır. Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile TBMM karar alır. TBMM’nin de, YSK’nın da afet halinde seçim erteleme diye bir yetkisi yoktur. YSK’nın böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. CHP olarak biz bu tür bir girişimi bu şekilde ele alacağız. AKP Genel Başkanının ‘Bana 1 yıl daha verin’ mesajı bir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıl vermiştir. Artık bu saten sonra halkın kendisine verecek 1 yılı, 1 saati bile kalmamıştır.”

“BECERİKSİZ İKTİDARI BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
CHP İl Başkanı Çalışkan açıklamasında sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Türkiye’nin artık büyük bir değişime ihtiyacı vardır. Halkın oylarıyla ülkenin başına felaket gibi çöken bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Ama sadece iktidarı değiştirmek yetmez. Asıl değişmesi gereken tek adam zihniyetidir. Açgözlülük, hırs, kibir zihniyetini kazıp atacağız. Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle, doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye’yi hızla toparlayacağız. Refah dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz ve yaralarımızı hep birlikte saracağız.”

Editör: TE Bilişim