Vali Ünlü, Emniyet personeliyle iftarda buluştu Vali Ünlü, Emniyet personeliyle iftarda buluştu

MHP Grup Başkanvekili ve 28. Dönem Manisa’dan tekrar milletvekili seçilen Erkan Akçay, toplu mesaj sistemiyle seçmenlere dikkat çeken mesaj yolladı. 

Mesajda seçimin hayati bir önem taşıdığı vurgusu yapan MHP’li Akçay şu ifadelere yer verdi: “Muhterem hemşehrilerim, 28 mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizin istiklali ve geleceği için hayati öneme sahiptir. Bu seçim ‘Önce Ülkem ve Milletim’ diyenler ile Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapanlar arasındadır. Milletimizin Meclis’teki çoğunluğu Cumhur İttifakına vermiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliği, yasama ile yürütme arasındaki uyumun devamı, istikrar ve güven içinde Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek için 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeye davet ediyorum.”

MHP’Lİ AKÇAY’IN MESAJINA CHP’DEN TEPKİ

MHP’li Akçay’ın mesajıyla ilgili olarak CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, parti binasında partili avukatlarla birlikte açıklamada bulunarak tepki gösterdi. 

MHP’li Akçay’ın mesajında halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ifadelerin yer aldığını dile getiren CHP İl Başkanı çalışkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından Manisalı hemşehrilemize bu seçimin ‘Ülkem ve Milletim diyenlerle, Türkiye düşmanları ve terör örgütleri arasında’ olduğuna ilişkin bir milletvekiline yakışmayacak ifadelerle mesaj gönderilmiştir. 54 yıllık geleneğe sahip bir partide grup başkanvekilliği yapmış bu şahıs, halkı açıkça kin ve düşmanlığa sevk etmekle kalmamış, bizlerde iktidarın küçük ortağı olması hasebiyle talimatla hareket ettiği kanaati uyandırmıştır. Zira bu şahsın 2014 yılında meclis yemin törenindeki hal ve hareketlerinden mevcut şahsın rejimine ilişkin tavrını tüm kamuoyu bilmektedir.”

CHP İl Başkanı Çalışkan açıklamasının son kısmında, MHP’li Akçay hakkında mesajdaki ifadeleriyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasette nezaket kültürünü yerleştirmek için ortaya koyduğu tüm çabaya rağmen, Manisa'da herkesin tanıdığı bu karanlık güruh, nefret dili kullanarak halkı kin ve düşmanlığa sevk etme hesapları yapmaktadır. Kaldı ki bugün itibari ile mecliste Türk milleti önünde yemin dahi edemeyen, Hizbullahçı terör örgütünün siyasi uzantısı ile kimlerin iş birliği içerisinde olduğunun bütün vatandaşlarımız farkındadır. Bu nedenle mesajında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, kişisel verileri hukukuna aykırı şekilde kullandığı için MHP’li Akçay hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.”

Editör: Ali Gözen