Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'daki AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından Gazete Duvar'a konuştu. Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut gibi isimlerin iktidara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili yargının ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini söyledi. 

"Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum" diyen Arınç, Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili iddiaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın veya bir başkasının isimleri karıştırılarak yapılan bu açıklamalara sadece üzüntü duyuyorum. Ama suç iddiası ve isnadında bulunmaları karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapması doğru olur diye düşünüyorum"

'DOĞRU OLMAMASINI TEMENNİ EDERİM'

"Türkiye'de, özellikle son zamanlarda, seçime yakın tarihlerde bir takım insanlar Youtube'dan videolar yayınlayarak, bir kısmı dışarıdan bir kısmı içeriden bağlantılı olarak çok ciddi iddialar ortaya koyuyorlar. Bunların doğruluk derecesini bilmem. Doğru olmamasını da temenni ederim" diyen Arınç, söz konusu iddiaların doğruluğu durumunda gereğinin yapılması gerektiğini, yanlış veya maksatlı bir şekilde ortaya atılmış olması halinde ise bunun kamuoyuna ilan edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

'SEÇİME KADAR MÜMKÜN DEĞİL AMA...'

İddialarla ilgili incelemelerin 14 Mayıs'taki seçimlere kadar yapılmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Arınç, "İlgili makamlar gerekli soruşturmayı yapmalıdır, sonuçlarını da kamuoyuna açıklamalıdır. Bunlar seçime kadar olacak şeyler değilse bile, devletin kurumlarının bu konulardaki hassasiyetini her zaman için göstermesini beklerim" diye konuştu.

Sözlerine "Gerekli soruşturma ve incelemeyi yapmakla sorumlu olanların bu işi ciddiye almadıklarını veya bu konuların doğru olmadığına inandıklarını düşünüyorum" diyerek devam eden eski TBMM Başkanı şu uyarıyı da yaptı:

"Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Dolayısıyla biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Yıllardan beri de çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele etmiş bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum."

İSKİ SKANDALINA ATIF YAPTI

Arınç, 90'lı yıllarda SHP'li Nurettin Sözen'in başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan İSKİ skandalını hatırlattı. Dönemin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in, İSKİ ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere vermesinin ve bu ihalelerde yolsuzluklar yapmasının, birlikte olduğu Feray Göknel tarafından ifşa edilmesiyle orta çıkan skandala atıf yapan Arınç, "İSKİ skandalından başlayarak biliyorum ki bir takım mağdurlar, maddi veya manevi mağdur olduğunu düşünenler, günün birinde bunları konuşmak, ortaya çıkarmak için videolar hazırlayabilir. Birilerinin amaçlarına hizmet etmek için de bunu yapabilir. Ama sonuç itibariyle özel isimler zikredilerek yapılan ve o insanları hedef alan bütün tartışmaların soruşturmaya ve incelemeye tabi tutulması, sonuçlarının da ilan edilmesi gerekir" dedi.

Karadağ, Peker Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu Karadağ, Peker Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

ALİ YEŞİLDAĞ NE DEMİŞTİ?

Ali Yeşildağ ilk yayınladığı videoda 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını öne sürdü. Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti.

Yeşildağ ikinci videosunda ise eski Tarım Bakanı Mehdi Eker'le birlikte şirket kurduklarını belirtmişti. Yeşildağ, kurdukları şirket aracılığıyla Avrupa Birliği fonlarından Tarım Bakanlığı'na gelen milyarlarca dolarlık paranın dağıtıldığı ihaleleri Mehdi Eker sayesinde kazandıklarını iddia etti. Yine Eker'in haber vermesi üzerine et ve tarım ürünleri ithal etmek için hazırlık yaptıkları, kendi hazırlıkları bitince de iktidarın et ve tarım ürünü ithalat yasağına son verildiği de Yeşildağ'ın iddiaları arasında. Ali Yeşildağ ayrıca, bu sayede milyon dolarlık ihaleleri Eker'le ortak oldukları şirketlerin kazandığını ileri sürdü.

Editör: Ali Gözen