Türkiye’nin ekonomi verileri açıklanmaya devam ediyor. Bu veriler kapsamında; Türkiye’nin cari açığı Mart ayında 5,5 milyar dolar oldu. Türkiye’nin risk primi 650 baz puan ile 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Tarımda üretici fiyat enflasyonu tarihi zirveyi görerek yüzde 118 oldu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN BU YANA SEFALET YAŞATIYORLAR” 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, AK Parti hükümetinin Türkiye ekonomisini yönetemediğini belirterek, “Güzel ülkemizi ekonomiden hukuka, liyakatten sosyal hayata kadar her alanı perişan ettiler. Türkiye’yi uçuracaklarını söyleyen Başkanlık Sistemi’nden bu yana Türk milletine sefaleti yaşatıyorlar. Şubatta 5,15 milyar dolar açık veren cari işlemler hesabı, Mart ayında 5,5 milyar dolar açık verdi. Türkiye’nin risk primi 650 baz puana ulaştı. Üretici enflasyonu da, tüketici enflasyonu da tarihi rekorlar kırıyor. Çiftçimiz, resmi rakamlara göre yüzde 118’lik bir enflasyonla mücadele ediyor. Market raflarındaki ürünler her hafta zamlanıyor. Pazar cep yakıyor. Asgari ücret zammı yapıldığı andan itibaren eridi. Türk milleti açlıkla mücadele ediyor” dedi.

Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı Ege'de korku dolu anlar! Dev gemi iskeleye böyle çarptı

“BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM”

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ekonominin kitabını yazdıklarını söylüyorlardı. Haklılar, bir ülkenin ekonomisinin nasıl batırılacağının kitabını yazdılar. Türk milletinin bu beceriksiz iktidara bir dakika bile tahammülü kalmamıştır. Bir an önce sandığı getirin, erken seçim kararı alın. Hükümette kaldığınız her an milletimiz daha da fakirleşiyor. Türkiye’nin bütün kaynakları, 3-5 yandaşın zenginleşmesi için harcanıyor. Milletin canı yanarken, iktidar temsilcileri hala yeni saraylar yapmaya çalışıyor. Artık yeter, bir an önce erken seçim talebimizi her fırsatta yineleyeceğiz. Bu millet sandıkta, sizin paranıza para katmanız için yoksullaşmaya dur diyecek”

Editör: TE Bilişim