Balaban'ın dün Cumhuriyet ve Horozköy mahallelerinde gerçekleştirdiği halk buluşmaları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi'ni ziyaret eden CHP'li Balaban, daha sonra vatandaşlarla beraber bando takımı eşliğinde Horozköy'e yürüyerek, burada kendisi için hazırlanan sahnede coşkulu kalabalığa seslendi. Burada yaptığı açıklamada projelerini anlatan CHP'li Balaban, belediye başkanı olduğunda Horozköy Mahallesi'nin gelişmesi ve hizmete kavuşması için pozitif ayrımcılık yapacağını vurguladı.

“HOROZKÖY VE BARBAROS YILLARDIR İHMAL EDİLDİ”

Konuşmasına coşkulu kalabalığa teşekkür ederek başlayan Balaban, belediye başkanı olduğunda  iki mahallenin sorunlarını çözmeye yönelik öncelik vereceğini belirterek şöyle konuştu; “Bugün burada büyük bir mitinge imza atan 7''den 70'e herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Korkmadan söylüyorum, 1 Nisan'da sizlerin oylarıyla belediye başkanı olduğumda iki tane bölgeye öncelik vereceğiz. Pozitif ayrımcılık yapacağız. Birincisi Horozköy, ikincisi Barbaros Mahallesi. Horozköy, yıllardır hizmet alamadı. Horozköy, yıllardır ihmal edildi. Bizler, Horozköy'de yaşayan onurlu insanlara hizmet edeceğiz.”

“ELE ALCAĞIMIZ İLK DOSYA OVA KÜME EVLERİ VE İMAR”

Horozköy'ün mevcut belediye tarafından ihmal edildiğini belirten CHP'li Balaban, mahalledeki en önemli sorunların başında gelen imar sorununun halkın istediği şekilde çözüleceğinin sözünü verdi. CHP'li Balaban, “Burada en önemli sorun haline gelen imar konusunda halk ne derse, biz onu yapacağız. Tren yolunun üst kısmına ne imar veriliyorsa buraya da aynısı verilecek. Yapacağımız hizmetlerle Horozköy'de bir Uncubozköy'e dönüşecek. Ova küme evlerinde imar sorunu var. Ele alacağımız ilk dosyalardan biri o olacak. İnsanlar orada keyfinden bina yapmıyorlar. Barınma temel bir ihtiyaç. Barınma sorununu çözmek için ev yapıyorlar. Bizde bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

HOROZKÖY'Ü İLERİ TAŞIYACAK PROJELER

Horozköy'de hayata geçirecekleri projeleri anlatan CHP'li Balaban; “Buraya sosyal tesisler yapacağız. Düğün salonları yapacağız, kütüphaneler açacağız, kadın kardeşlerimiz için istihdam alanları sağlayacağız. Kadın kardeşlerimizin kendi evlerinde ürettikleri her şeyi belediye olarak destekleyip, ev ekonomisine katkıda bulunmalarına destek vereceğiz. Öğrenci kardeşlerimiz için  öğlen yemeklerini ücretsiz yapacağız. Göreve geldiğimiz 2024-2025 yılının başından itibaren öğrencilerin öğlen yemeklerini ücretsiz, belediye olarak biz sağlayacağız. Çocuklarımız, okulda aç kalmayacak. Bu bölgede kreşler açacağız. Aileler rahat bir nefes alacak” ifadelerini kullandı.

“UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇAÇAĞIZ”

Belediye olarak uyuşturucu ile mücadele edeceklerini de vurgulayan CHP'li Balaban, “Hiçbir belediye başkan adayının parmak basmadığı bir konu olan uyuşturucu meselesinde de mücadele vereceğiz. Uyuşturucuya savaş açacağız. Gençlerimizin uyuşturucu bataklığında kaybolmalarına engel olacağız. Bunu, gençlerimizi spora, sanata, eğitime yönlendirerek ve açacağımız istihdam ofislerinde iş bularak yapacağız. Kısacası hedefimiz; gecelerinde aç yatılmayan, gündüzlerinde işsiz dolaşılmayan bir Yunusemre inşa etmek” dedi.

Çok Özel buluşma Çok Özel buluşma

“KİMSEYİ AYIRT ETMEYECEĞİZ”

CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Horozköy, Fevzi Çakmak, Cumhuriyet, Atatürk mahallelerini halk meclisleriyle yöneteceklerini belirterek, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “En önemlisi de halkımıza değer vereceğiz. Halkımız bize ulaşabilecek. Siz, belediye başkanını seçiyorsunuz ama başkana ulaşamıyorsunuz. Siz, belediye başkanı seçiyorsunuz başkan sizin emrinizde değil, siz başkanın emrinde oluyorsunuz. Belediye kapılarımız tüm halka sonuna kadar açık olacak. Korkmadan söylüyorum, kimseyi ayırt etmeyeceğiz. AK Parti'ye oy verene de, MHP'ye oy verene de, DEM Parti'ye oy vereni de, yani kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Bütün partilere oy verenler bizim baş tacımız olacak. Halk kararını vermiş, halk değişim istiyor. Halk, kendini iktidarda görmek istiyor. O iktidarı hep birlikte gerçekleştireceğiz”

Editör: Murat Yalçın