Yunusemre Belediyesi’nde devir teslimin ardından başlayan tartışmalara her gün yeni bir iddia ekleniyor. Makam koltuğuna oturduktan sonra belediyedeki borçlarla ilgili tespit çalışması yapan Semih Balaban, toplam borcun 1 Milyar TL’nin üzerinde olduğunu açıkladı. 

DAVALIK OLACAĞIZ   

Balaban, bugün katıldığı canlı yayında şu iddialarda bulundu: “2 milyon 300 bine sattıkları daireyi belediyeye 1 milyon 300 bin lira gibi bir rakama giriş yapmışlar. Bunların hepsini belgeleriyle açıklayacağız. Yarından sonra da borç tablosu netleşecek. Net borç tablosunu da kamuoyuyla paylaşacağız. 

Bol miktarda araçlar kiralanmış. 68 milyon TL araç kiralama borcumuz var belediyemizin. Ve size çok daha ilginç bir şey söyleyeyim. Seçimleri kaybettikleri gece yani 31 Mart’ı, 1 Nisan’a bağlayan gece saat gece 03.57’de, saat 04.05’te faturalar kesilmiş, çekler kesilmiş ve bunların miktarı öyle 1-2 milyon değil, 100 milyon TL’ye dayanıyor. Bunların hepsini reddedeceğiz. Ve bu süreçte hepsiyle mahkemelik olacağız. Kamu yararını sonuna kadar savunacağız. Birçok bankamatik memuru, işe gelmeden maaş alan kişi tespit ettik. Bunlarla da yollarımızı ayırıyoruz.”

Tarihi zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel bugün görüşecek Tarihi zirve... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel bugün görüşecek

Başkan yardımcılarının araçları olmayacak    
Belediye başkan yardımcılarının makam araçlarının olmayacağını da sözlerine ekleyen Balaban, “Başkan yardımcılarımın hepsi kendi araçlarıyla belediyeye gelip gidecek. Belediyede bir araç havuzu oluşturduk. O araçlar kullanılacak. Ve mütevazi duruşumuz devam edecek.”

Editör: İclal Çiçek