Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki Hamas heyetiyle Ankara’da görüştü. Görüşmede, ateşkes müzakerelerindeki son gelişmeler ve Gazze’deki insani durum ele alındı.

Bakan Fidan, Türkiye'nin önceliğinin Gazze’deki katliamın durdurulması ve insani yardımların bir an evvel ulaştırılması olduğunu dile getirdi. Bölgede son dönemde yaşanan gerginliklerin Gazze’de yaşanan soykırımı unutturmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2026 Türkiye için zirveler yılı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2026 Türkiye için zirveler yılı"
İçeriği Görüntüle

Bakan Fidan, Filistin’in; Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü ile bir bütün olduğunu vurgulayarak Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Türkiye’nin Filistinlilerin davasını güçlü biçimde savunmaya ve desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA