CHP Genel Başkanı Özel, Mesir Festivali için geliyor CHP Genel Başkanı Özel, Mesir Festivali için geliyor

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5.17'lik oy alarak ikinci tur için kilit isim haline gelen Sinan Oğan'ın ve ATA İttifakı'nın kimi destekleyeceğine dair tartışmalar sürüyor. Devlet Bahçeli ve MHP'li isimler, Oğan'a kapıları kapatırken, geçtiğimiz gün Erdoğan-Oğan görüşmesi yapıldı. Aynı gün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bugün bir araya gelen Özdağ ve Oğan gündemi değerlendirdi. Daha önce görüştüğümüz ATA İttifakı'nın diğer ortağı ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise Cumhur İttifakı'yla masaya oturmayacağını ve Oğan ya da Özdağ'ın, Cumhur İttifakı'nı desteklemesi halinde bu karara katılmayacağını ifade etmişti. 

Gözler ATA İttifakı'na çevrilmişken, ATA İttifakı ortağı ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Odatv'ye açıklama yaptı. 

AÇIKLAMA İÇİN TARİH VERDİ

Adalet Partisi'nin genel kurulunun, ikinci turda hangi adayın destekleneceği konusunda bir araya geldiğini ifade eden Öz, "Kurul kararımız çıktı. Şimdi istişare ediyoruz arkadaşlarla. Pazartesi güzel bir sürpriz yapacağız." dedi.

ÖZ: "BİR PARTİ GENEL BAŞKANI DA AÇIKLAMAYA KATILACAK"

Öz, 22 Mayıs Pazartesi gününü işaret ederek, yapacakları açıklamaya katılacak sürpriz bir isim olduğunu belirtti:

"Saat 13'te yapılacak. Adalet Partisi Genel merkezimize bir partinin genel başkanı gelecek, beraber bir açıklama yapacağız."

ÖZDAĞ VE OĞAN AÇIKLAMAYA KATILACAK MI

Daha önce Odatv'ye verdiği demeçteki "Cumhur İttifakı'yla görüşmem." ifadelerini ve parti kurulundan çıkan karardan memnun olup olmadığını  sorduğumuz Öz, "Tabii. Türkiye'nin önünü açacak güzel şeyler, sürprizler var inşallah." yanıtını verdi.

Açıklamaya katılacak diğer parti başkanının kim olduğu, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın katılıp katılmayacağı sorusuna ise "Söylemiyorum şimdi, sürpriz olmaktan çıkar." şeklinde cevap verdi.

Editör: Murat Yalçın