Tamamı tuzla kaplanan 10 metrekarelik odaya 5'er kişilik gruplar halinde giren öğrenciler, burada hem ders yapıyor hem de sağlık açısından terapi görüyor. Özellikle Pandemi ile birlikte artış gösteren solunum yolu rahatsızlıklarını aşma konusunda önemli bir doğal tedavi yöntemi olan Tuz odası Manisa’da bir ilk olarak Alaşehir'de Özel Sarıgüller Anaokulu'nda uygulanmaya başlandı. Bu uygulama ile birlikte çocukların daha az hastalanması ve solunum yolu rahatsızlıkları yaşamaması hedefleniyor.
Özellikle mevsim değişiklerinde, görülen solunum rahatsızlıklarını aşma konusunda önemli bir doğal tedavi yöntemi olan tuz odaları, Alaşehir'de bir ilk olarak Özel Sarıgüller Anaokulu’nda uygulanmaya başladı. Bu uygulama ile çocukların daha az hastalanması ve solunum rahatsızlıkları yaşamaması hedefleniyor. Okul sahibi Döndü Gül Sarıgül eğitimin yanında yenilikçi bir anlayışa da sahip olduklarını belirterek, “Eğitimin yanı sıra çocukların sağlıklarının korunmasına yönelik projeler geliştiriyoruz. Okulumuza yaptığımız tuz odası çevre okullara da örnek olacak bir proje. Düzenli olarak tuz odası terapisi alan çocukların alerji, soğuk algınlığı, astım, bronşit ve uykusuzluk gibi rahatsızlıklardan daha fazla korunduğunu gözlemledik. Nefes egzersizlerinin yanı sıra tuz odasının çocukların rahatlamasına yardımcı olduğunu görüyoruz” dedi.
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI BİR UYGULAMA
Tuz odasının özellikle solunum yolları rahatsızlıklarında etkili olduğunu söyleyen Sarıgül, "Duvarları, yer ve tavanı tamamen tuzlarla kaplı olan bu odada, odaya giren çocuklar solunum yoluyla bu tuzlu havayı soluyor. Tuz terapisi geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan önemli doğal şifa kaynaklarından biridir. Özellikle solunum yolları rahatsızlıklarında etkili.  Tuz odalarına haftada bir iki defa giren insanların solunum yolu rahatsızlıklarından korunması çok mümkün. Bütün gribal enfeksiyonlarda virüsün kuluçka süresi solunum yollarına bulaştığında 1-7 gün arasında olduğunu duymuştum. Bu kuluçka süreci içerisinde tuz odasına girerlerse ve tuz solurlarsa insanlar solunum yoluna giren virüsü yok etme şansları doğuyor. Dolayısıyla bu tür hastalıklarda korunma için tuz odası çok önemli bir yer" dedi.
Birçok tedavide tuz odasının kullanılabileceğini belirten Sarıgül, "Tamamen doğal olan tuzun, astım, bronşit, egzema, sedef, uykusuzluk ve stres gibi sorunların tedavisine iyi geldiği biliniyor. Tuz odası terapisinin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur" ifadelerini kullandı.

Ova yollarında bakım onarım çalışması Ova yollarında bakım onarım çalışması

Editör: Ali Gözen