Başkan Balaban: "Her zaman muhtarların emrindeyiz" Başkan Balaban: "Her zaman muhtarların emrindeyiz"

AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Manisa basınıyla bir araya geldi. Şehzadeler Parkta gerçekleşen programa Manisa Gazeteciler cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Emre Şener katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilleri seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak büyük bir başarı elde ettiklerini açıkladı. Baybatur, meclisin son yargı paketinin tamamlanmasıyla tatili girdiğini ifade ederek, milletvekilleri olarak, bakanlar olarak 31 Mart yerel seçimleri için sahada olduklarını kaydetti. Baybatur, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapılacağını belirterek, Erdoğan’ın sahada vatandaşların taleplerini her zaman dikkate aldığını, bundan dolayı da her seçimde başarılı olduğunu vurguladı.

Baybatur, “Yerel de de Manisa ilgili önemli çalışmalarımız var. Bunların en önemlerin başında Gediz Köprülü Kavşağı geliyor. Bununla ilgili neredeyse 5 yıldan beri bizim bir çalışmamız var. Fakat bu hızlı tren hattının girmesiyle beraber biraz gecikti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibinin burasıyla ilgili çalışması var. Projemiz hazır. Önümüzdeki günlerde ihalesini bekliyoruz. Manisalı hemşerilerimize rahat bir nefes aldıracağız. Burası bizim için olmazsa olmaz bir projedir” diye konuştu.

DOĞU VE BATI KIŞLA MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Özellikle önümüzdeki dönemde Batı Kışla ve Doğu Kışla’nın Millet Bahçesine döndürülmesiyle ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini kaydeden Baybatur, burada yapılaşmaya müsaade etmeden insanların Avrupa’da ve dünyada önemli şehirlerdeki gibi burada da sosyokültürel alanların oluşturulacağını ve Manisa’ya kazandırılacağını vurguladı, bu projelerin Manisa’nın nişanesi haline geleceğini söyledi. Baybatur, “Baybatur bu yerel seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 2028’e kadar seçim yok. Önümüzde uzun bir süre var. Bu projelerimizi hayata geçirmek için milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla çalışacağız” dedi.

31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakının Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Ergün, Şehzadeler’de Yavuz Kurt, Yunusemre’de Mehmet Çerçi’nin olduğunu belirten Baybatur, 17 ilçede adaylarla hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydederek, “Seçime start veriyoruz. Her gün programlara gideceğiz. Gündüz ayrı program gece ayrı program olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkan adaylarımızla programlarımızı icra edeceğiz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 17 ilçenin güçlü ittifakı Cumhur İttifakıdır. Biz kent uzlaşısı, yerel uzlaşı, DEM ile uzlaşı, DEM’sizlerle uzlaşı gibi gayretler içerisinde değiliz. AK Parti ve MHP olarak her şeyimiz şeffaf bir şekilde ele alınıyor. Kirli pazarlıkların içine girmeden tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Cumhur ittifakı olarak Cengiz Ergün’ün büyükşehri tekrar kazanacağına inanıyoruz. Bir 5 yıl daha Manisa’ya hizmet etme noktasında başarı sağlayacağını inanıyor, kabine olarak, milletvekilleri olarak tam saha pres edeceğiz. Şehzadeler’de Yavuz Kurt tecrübeli biri olarak başarılı olacak. Yunusemre’de Mehmet Çerçi iki dönem boyunca önemli projelere imza attı. Üçüncü dönemi olana ustalık dönemini kazanacağına inanıyoruz. Önümüzdeki sürecin seviyeli bir yarış olmasını istiyoruz. Milletimizin oylarına talip olacağız. Manisa’ya yakışır bir seçim olsun. ” konuştu.

“BU SEÇİMLER BİRİLERİNİN SİYASİ HAYATINI BİTİRECEK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisalı olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e atıfta bulunarak, 31 Mart yerel seçimlerinin birilerinin siyasi hayatını bitirecek seçim olduğunu vurguladı.

Her seçimin çok önemli olduğunu ifade eden Akkal, “Bu yerel seçimler Türkiye’nin daha fazla gelişebilmesi, daha fazlı ileriye dönük adımlar atabilmesi açısından gerçekten son derece önemlidir. Manisa çok önemli bir yer. Hem AK Parti açısından hem CHP açısından hem Türkiye açısından. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Manisalı olması sebebiyle Manisa ayrı bir öneme sahip oluyor bu yerel seçimlerde. Manisa’da bir büyükşehir ve 17 ilçe olmak üzere 18 belediye var.  18 belediyeye AK Parti olarak Cumhur ittifakı olarak talibiz. Bu belediyeleri Cumhur ittifakının alması için çalışıyoruz. Adaylarımız sahada çalışmalarımız sürdürüyor. Bizlerde adaylarımıza destek olarak çalışacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimleri tüm Türkiye’de farklı bir netice ile sonuçlandı. Bazılarının siyasi hayatını bitiren seçimler oldu. Bu 31 Mart seçimleri de Manisa özelinde konuşuyorum. Birilerin daha siyasi hayatını bitirmeye aday bir seçimdir. Bu kadar vizyonsuz bir siyaset anlayışı giden özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde bir lider değişikliğine kadar gidebilecek seçimler diyorum. Yok Türkiye ittifakı, yok yerel ittifakı gibi çok saçma sapan gibi vizyonsuz projelerle halkın karşısına çıkıyorlar. Türkiye ittifakı dedikleri ittifakın içerisine de terör örgütü PKK’ya terör örgütü diyemeyen insanların kurmuş olduğu ve yönetmiş olduğu bir aday, Kandilden emir alarak siyaset yapmaya çalışan bir partiyle Türkiye ittifakı gibi Türkiye gibi bir ismin güzelliğini kullanarak böyle bir ittifakın içerisindeymiş gibi gösteriyorlar. Bizim böyle ittifaklarla işimiz yok. Birilerinin siyasi hayatını bitireceğine inandığımız 31 Mart seçimlerini güzel bir şekilde atlatıp istediğimiz neticeleri alabileceğimiz bir seçim olmasını diliyorum” dedi.

“BU VAKIFLAR KİMSEYE KURŞUN SIKMADI”

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, hafta sonu Manisa’da çeşitli mitingler düzenleyen ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Okçuluk Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV gibi sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteklere tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Bu zihniyetin 46 yaş Kuran kursunu çağdışı olarak gören bir zihniyet olduğunu vurgulayan Baybatur, “Şimdi Okçuluk Vakfı bu memlekette askere millete kurşun sıkan ok atan bir vakıf değil. Milli ve manevi olarak gençlerimizin yetişmesine destek oluyor. Vakıfların çoğu kamu yararına olan vakıflardır. Belediyelerimiz kanunları çerçevesinde bunlara destek olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bugüne kadar sadece bugün değil kodları ve DNA’ları milletin milli ve manevi duygularına kodsal olarak bir düşman olarak ön yargılı hareket eden bir siyasi harekettir. Geçmişte Kılıçdaroğlu da bunu söylüyordu. Ondan önceki genel başkanları da söylüyordu. Diyorlar ya değişim değişim. Değişimin üstene basa basa konuşuyorlar. Değişim değiştim demekle olmuyor. Zihin kodlarının değişmesi lazım. DNA’ları değişmesi lazım. Bu insanlara tepeden bakarak değişim olmuyor. CHP zihniyeti milletle barışık olan zihniyet değil. Koskoca Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisini milletin değerleriyle kavga etsin diye kurmadı. Ezanları Türkçe haline getiren zihniyet CHP’dir. Mukaddes kitabım Kuranı Kerimi okunmasını yasaklayan zihniyet CHP’dir. Kendilerine tavsiyemiz bu hassasiyeti mason localarına da tepki göstersinler. Bu hassasiyeti yurt dışından fonlanan vakıflara, derneklere de göstersinler. DEM’in unsurlarına, memleketi parçalayanlar Sivil toplum kuruluşlarını da göstersinler. Cengiz Ergün’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

AK PARTİLİ SEÇMENİN CENGİZ ERGÜN’E OY VERMEYECEĞİ İDDİASI

AK Partili seçmenin Cengiz Ergün’e oy vermeyeceği’ iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Akkal, şöyle konuştu: “Bizim ittifakımız gönül bağı ile kurulan bir ittifak. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönem seçim başarısızlığından sonra İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener televizyonda ‘Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı gibi değil. Onlar gönül bağı ile bağlı. Bizimkisi sadece seçim birlikteliği’ demişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar çok sevilen bir lider olduğunu hepimiz biliyoruz. AK Parti seçmeni üzerindeki etkisi de ortada. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda hiçbir AK Partili vatandaşımızın farklı bir yönde oy kullanacağına inanmıyorum. Böyle bir şey konuşuluyorsa dedikodudur, maksatlıdır. Piyasada birçok yalan haber dolaşıyor. Bir anket faciası yaşandı geçen hafta. Maksatlı işler bunlar. Bu da o dedikodulardan sadece bir tanesi. AK Parti seçmenleri olarak Cumhur İttifakı’nın tamamen arkasındayız. Kesinlikle ve kesinlikle ne Milliyetçi Hareket Partisi kanadından ne de AK Parti seçmeni tarafından böyle bir problem olduğunu düşünmüyoruz. Şu ana kadar böyle bir şey duymadık. Ama muhalefet bunu dillendirmeye çalışıyor. Bilsinler ki bu çabalar boşuna çabalar. Biz Cumhur İttifakı olarak tüm adaylarımızın sonuna kadar arkasındayız ve bizim seçmenimi Cumhur İttifakı’nın adaylarına oy atacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Editör: Murat Yalçın