Manisa’da 100.Yıl Haydar Aliyev Kültür Evi ve Şuşa Anıtı’nın temeli törenle atıldı. 

Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır

Törene AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Manisa Dostlar Meclisi Dönem Sözcüsü Cihan Canuyar, Manisa Hemşeri Dernekleri Dönem Başkanı Aziz Bulut, hemşeri dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  Türk ve Azerbaycan bayrakları dağıtılırken, her iki ülkenin milli marşları okundu.  

AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Başkan Çerçi’ye bu anıt ve müze için teşekkür etti. bu eserin çocuklara kalacağını söyleyen Arınç, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye ve Azerbaycan’ın bir millet iki devlet olduğunu belirterek, belediye olarak Yunusemre ilçesinde böyle bir anıt ve müzenin yapılmasına destek vermelerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Çerçi, Ramazan ayını tebrik etti. 

Manisa Azerbaycan Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Ayakyay, 100. Yıl Yunusemre Haydar Aliyev ve Müzesi’nin temel atma törenine katılan herkese teşekkür etti. Ayakyay, bu projenin hayata geçmesinde Başkan Çerçi’nin çok önemli katkılarının olduğunu vurgulayarak teşekkür eti. Çerçi’ye plaket takdim etti. Konuşmaların ardından boyanmış yumurta kırdılar, ateşin üstünden atladılar. Azerbaycan halk dansları oynadılar.

Editör: İclal Çiçek