Ahmet ÜNSAL/Manisa
AFAD çalışanlarının ayda 400-500 TL gibi ek gelir ile ilgili gerekli çalışmaların yapıldığına işaret eden AFAD-Sen Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çelik tarafından Manisa’ya yaptığı ziyaretler sırasında dillendirildi.
Eylül Ayında gerçekleştirilen Sendika seçimleri sonrasında AFAD-SEN Genel Başkanlık görevine gelen Ayhan Çelik, beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Akşit Dayi ve Murat Aldağ ile birlikte teşekkür turları için Türkiye turuna çıktı.Manisa AFAD İl Müdür vekili Mehmet Şinasi Yılmaz’ı makamında ziyaret eden AFAD-SEN Genel Başkanlık Ayhan Çelik, Türkiye genelinde can siperhane çalışan binlerce AFAD çalışanının çeşitli sıkıntılarının olduğunun ve bunları çözümlemek için göreve geldiklerini dile getirdi.
Genel Başkan Çelik; illerde bulunan AFAD birimlerinin bazılarının fiziki yapılardan yoksun olduğunu, öte yanda da personel sıkıntılarının bulunduğunu, her şeyden öte üniformalı olup ta tek görev tazminatından yoksun kurumun AFAD çalışanları olduğunun da altını çizerek;
“Evet ülkemiz belki sıkıntılar içerisinden geçiyor. Hep birlikte bunun bilincindeyiz. Polisimiz, jandarmamız, itfaiyemiz ve 112 personelimiz yerine getirdikleri görevleri icabı maaşlarına ek olarak görev tazminatları alıyorlar. Üniformalı çalışanlar içerisinde bir tek görev tazminatı alamayan AFAD kurumudur. Seçimlerden önce ilgili Bakanlarımızla görev tazminatların hayata geçirilmesiyle ilgili ikili görüşmelerde bulunmuştuk. Ancak araya seçimler girdi. Biz Sendika olarak İlk aşama en azından adını koymak adına yeniden bu süreci başlatmak için kolları sıvadık. İlgi Bakanlığımız bu sürece olumlu yanıt vermesi durumunda her çalışanımızın cebine 400-500 TL arasında bir para girecektir. Diğer üniformalı kurumlardan sonra geçte olsa AFAD çalışanları da mutlu sona ulaşmış olur.Tabi ki birde çalışanlarımızın 50 yaş sendromu var.Afad gibi kurumumuzda deneyim zor koşullarda elde ediliyor. 50 Yaşın üzerindeki personelimizin kurum değişikliğine gidilmesinden önce onlar tecrübelerinden yararlanmak için eğitimci uzman kadrosu süreci getirilmesi daha doğru bir yöntem olur. İsteyenlerin de kurum değişikliğine gitmelerinin önünün açılması sonraki iş olarak algılanması gerekir. Sonuç itibari ile biz kökleri birbirine bağlı aynı duyguları ve hissiyatları paylaşan kocaman bir aileyiz. Ailenin mutluluğu ve hüznü bizim için çok önemlidir” 
İlgi Sendika Genel Başkanı Ayhan Çelik ve beraberindeki heyet 112 (AÇM) Acil Çağrı Merkezine yaptığı ziyaretin ardından Manisa’dan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim