İlçe merkezinde iki gündür devam eden sağanak yağmur gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. İlçenin yüksek kesimlerinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 50 santimetreyi aşarken, İlçe merkezinde 30 santimetreyi buldu. Bin 470 rakımlı Akçakertik mevkii Demirci - Simav karayolu şiddetli kar yağışı ve don sebebiyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açabilmek için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yürütüyor.
Kar yağışı nedeniyle İstanbul, Demirci seferini yapan Demirci Halıkent otobüsü Akhisar yolunda mahsur kaldığı ve akşam saatlerine doğru ilçeye ulaşması beklendiği bildirildi. Demirci Belediyesi'de 2 greyder, 2 lastikli kepçe, 5 tuzlama aracı, 1 arama kurtarma aracı ve 50 personel ile gece saatlerinden bu yana karla mücadelesini sürdürüyor. Demirci Eğitim Fakültesi halı sahasının fileleri kar'ın ağırlığına dayanamadı ve saha kenarında demirleri devirdi.
Demirci Belediyesi tarafından 1470 rakımlı Akçakertik mevkiine dağdaki hayvanlar için bu zorlu kış günün aç kalmamaları için yem ve ekmek bıraktı.
DEMİRCİ'NİN HER NOKTASINDAYIZ
Belediye Başkanı Selami Selçuk " Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarıyı dikkate alarak, hazırlığımızı yapmıştık. Ekiplerimiz geceden bu yana çalışıyor, yollarımızı açık tutmak için tuzlama ve temizleme çalışması yapıyoruz. Kar yağışı nedeniyle İmam Hatip Halı sahamızın filesi karın ağırlığı nedeniyle daha fazla zarar görmemesi adına ekiplerimiz müdahale etti. Ekiplerimiz bu gece İlçemizin her noktasında kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam edecek. Demirci Belediyesi olarak 7/24 sahadayız" dedi.



Editör: TE Bilişim