Fenerbahçe tribünlerinin maç sırasında hükümet karşıtı protestosundan sonra bugün de Beşiktaş- Antalya maçı öncesi tribünlerden “Hükümet istifa” sloganları yükseldi. MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından takımlara tepki göstererek, maçların “seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak” oynanmasını istedi.

Spor kirli siyasete alet edilmemelidir”

Twitter hesabından bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, Sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınadığını söyleyerek, “Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkûm etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir. Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir” açıklamasında bulundu.  Bahçeli, Fenerbahçe taraftarlarının protestosunu da “sorumsuzluk ve şuursuzluk” olarak nitelendirmişti. Bahçeli, “Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur” ifadelerini kullandı.  Bunların yanı sıra Vodafone Park’taki Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşması sırasında depremden etkilenen illerin plakaları ekrana yansıtıldı.6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ilk depremin meydana geldiği saat olan 04:17’de taraftarlar, depremzede çocuklar için sahaya çok sayıda pelüş oyuncak, atkı ve bere attı.

Süper Kupa finalinde maçtan çekilmişti... PFDK'nin Fenerbahçe kararı belli oldu Süper Kupa finalinde maçtan çekilmişti... PFDK'nin Fenerbahçe kararı belli oldu

Editör: TE Bilişim