Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Selman Keresteci, "Bugün açtığımız gönüllü merkezimiz Manisa şubesi hizmet binası içerisinde 100 metrekarelik bir alan. Tabi destekleyici metrekareler ve  fonksiyonlarımız var. Aynı anda 35 kişiye hizmet verebileceği  bir salon olarak tasarlandı. Bu salonun 7’den 70’e her türlü yaş grubunun faaliyetlerinin yapabileceği dizayn edip donanımlandırdık. Bunun içerisinde etütler, el sanatları, sosyal aktiviteleri gerçekleştirebilecek şekilde hazırlandı. İlerleyen günlerde yüzde 100 olarak kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Bu alanlar tüm Manisalıların rahatlıkla kullanabileceği açık alanlar. Herhangi bir yaş grubu yok. Faaliyet yapmak isteyen, yapmak istedikleri faaliyetlerde bizden destek almak isteyen herkes bizden destek görebilirler. Kurduğumuz alanı kullandırtabiliriz, materyal desteği verebiliriz,projeyi üretsinler bizden her türlü kaynağı istesinler.bizim zaten faaliyette olan etkinliklerimiz olur onlara a dahil olabilirler. Bununla ilgili olan şubede de görevli arkadaşlarımıza ulaşmaları yeterli. Bu gönüllü merkezlerimizin somut olanı  gönüllü merkez salonumuz.  Bunun bir de sosyal mecra üzerinde açtığımız gönüllüol.org var. Bu işin tepe noktası. Her yaş grubundan tüm Manisalıları üye olmaya davet ediyoruz.  Mutlaka kendilerini çekecek, algılarını açacak, kendilerinden bir parçayı, bir çalışmayı orada  göreceklerine  inanıyoruz. Gönüllüol.org bu işin bir çatısıdır. Manisalılardan mutlaka ziyarete etmelerini gönüllü kaydı oluşturmalarını istiyorum” dedi.


Ersoy, açılışını yapacakları Cizre Gönüllü Merkezi'nin çocuklara, gençlere, Şırnaklılara, Cizrelilere ciddi hizmetler vereceğini aktararak eğitim, bilim ve çalışma odalarından kütüphanesine, spor odasından kafeteryasına, yemekhanesinden mescidine kadar birçok hizmet sunan gönüllülük merkezinden tüm Şırnaklıların yararlanacağını kaydetti.  Ersoy, "Gönüllülük eğitimleri, gönüllülük atölyeleri, gönüllülük temelli sosyal girişimcilik projeleri Kızılayın sahadaki tüm insani yardım programlarına gönüllü olarak katılımın nasıl olacağı ile ilgili eğitimlerin verildiği çok önemli çok faydalı merkez. Kızılay çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Hayata geçirilmesinde emeği geçen Genel Başkan Sayın Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu üyelerine, Genç Kızılay Yönetim Kuruluna ve şube müdürüne, emek sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bu topraklarda Tür Kızılay olarak 153 yıldır hizmet ettiklerini belirterek bu bölgedeki gayretlerinin, hizmetlerinin 1,5 asırdır kesintisiz devam ettiğini söyledi. "Kızılay'ımız devletimize destek, milletimize hizmet misyonu ile 153 yıldır gayret sarf ediyor. Gücünü gönüllülerinden, bağışçılarından alıyor. Ve bu büyük güç ile geçen sene 18,5 milyonu yurt dışında olmak üzere 37 milyon insana elini uzattı, yardımlarını ulaştırdı." diyen Kınık, afet, toplumsal sağlığın iyileştirilmesi, yoksulluğun ortadan kaldırılması, dayanışma konusunda yüzlerce, binlerce proje ile bütün iller ve ilçelerdeki şubeler, temsilcilikler, 300 bine yaklaşan gönüllüleri ile gayret gösterdiklerini belirtti.

Kınık, "2030 stratejisi için hedefimiz en kısa zamanda ülkemizde 2 milyon aktif Kızılay gönüllüsüne ulaşmak. Bu amacımıza ulaşmak için bugün Cizre Gönüllü Merkezi'mizi açıyoruz." ifadelerini kullandı.


Eş samanlı olarak Manisa, Kütahya ve Diyarbakır'da da açılışlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Kınık, gönüllere ulaşmaya, gönüllere dokunmaya, onların gücü ile millete hizmet etmeye, insanlığın ızdırabını dindirmeye çalıştıklarını bildirdi. Konuşmaların ardından eş zamanlı açılışlar gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim