İstanbul’dan AKP milletvekili adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

Bakanların milletvekilliği adaylığının sorulması üzerine Soylu, “Demek ki hükümet iyi bir karne ortaya koydu. Buradan bu sonucu çıkarmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, yönetimdeki bu iyi karnenin içerisindeki insanları, yöneticileri milletin önüne çıkarmaya layık gördü. En önemli mesele milletin önüne çıkabilmeye layık olabilmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, eskiden bakanların hem bakan hem milletvekili olabildiğinin hatırlatılması ve sistemin rezive edilebileceği tartışmalarına yönelik soru üzerine,  “Bu 5 yıllık süre içerisinde gördüklerimiz var. Elbette ki birtakım redaksiyonlar, düzenlemeler, düzeltmeler, adımlar atılabilmesine imkan verecek bir tecrübemiz oldu.” dedi.

Seçim tahminine ilişkin verileri ve temel motivasyonları sorulan Soylu,  35 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu ve sahayı gördüğünü dile getirerek, “Netice açık. AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı’mızın, Cumhur İttifakı’mızın alacağı oy açık. Birinci turda Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanlığını alıyoruz. 50’nin üzerinde 1-1,5 puan üzerinde alıyoruz.” diye konuştu.

Editör: Ali Gözen