Belediyelerin spor vizyonu, ülkemizin olimpiyatlardaki yeri ve değeri açısından son derece önemlidir. Federasyonların yükünü hafifletendir belediyeler... Bir sporcunun bu alanda olimpiyata kadar ilerleyebilmesi için en kritik kilometre taşıdır. Belediyeler, halkın parasını halka en doğru şekilde aktarmak zorundadır. Belediyelerin halkla en doğru iletişimi sağlayacağı alanların başında spor gelir. Sporu ve sporcuyu ne kadar desteklerseniz, halkı spora ne kadar yönlendirirseniz, ne kadar spor tesisi yaparsanız, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan ne kadar uzak tutarsanız, bu hanenize muhakkak artı olarak geçer. Yaptıklarınız kalıcı olur. Geleceği ve sağlıklı yaşamı ilgilendirir.
Spor sağlıktır.
Olmazsa olmazdır.
Kısacası hayattır.
Bu yazıyı kaleme almak için uzun süre bekledim. Aslında ilk işe başladıklarında çok umutluydum.
Amatör spor kulüpleri ile yapılan toplantılar, nakdi yardımlar, beni gelecek adına çok umutlandırmıştı. Gerçekten de diğer belediyelere örnek olmuşlardı. Asli görevin en önemlilerinden "kendi kulübünden önce amatörlere nakdi destek" yerine getirilmişti. Daha sonra Uzak Doğu sporlarına desteklerle ulusal ve uluslararası dereceler geldi. Özellikle muaythaide lokomotif bir belediye oldu Şehzadeler Belediyesi. Ama 6. yıla giriyoruz, sağdan bakıyorum nakdi yardım, soldan bakıyorum muay thai. Bunlar yeterli mi elbette değil. Şehzadeler Belediyesi'nde bunun kat ve kat fazlasını yapabilecek güç var ancak bu gücü bu potansiyeli ne yazık ki harekete geçirmiyorlar!
İşte yöneticilik burada devreye giriyor. Uzun zamandır sporda hamle yapmalarını bekliyorum ama yapmıyorlar.
Bir sıkıntı var, bir tuhaflık var, bir acayiplik var.
Anlamlandıramıyorum.
171 bin nüfuslu, benim ve ailemin de yaşadığı bir ilçe. Manisa'nın en çok nüfusuna sahip ilk 3 ilçesinden biri olan Şehzadeler ilçesi.
Ve o ilçenin belkemiği olan belediyesi varken, halk yeterince sporla buluşturulamıyor. Şunu net bir dille ifade etmeliyim ki Şehzadeler Belediyesi'nde spor vizyonu maalesef yok. Bugün Şehzadeler'de yaşayan birçok gence spor yapma imkanı neden sağlanmıyor?
Yaz spor okulları bu yıl yapıldı mı, görmedim, duymadım.
Soruyorum: Şehzadeler Belediyesi futbol altyapısında, atletizmde, cimnastikte, yüzmede, baskette, voleybolda, hentbolda, güreşte, okçulukta, judoda, karatede, badmintonda, masa tenisinde vs... neden şampiyonlar yetiştirmiyor? Neden amatör branşlarda organize olamıyor? Şehzadeli çocuk ve gençler bu branşlarda spor yapmayı hak etmiyorlar mı?
Bugün gurur duyduğumuz Dünya Şampiyonumuz Kerem Kamal da Şehzadeli. O da bu süreçte Akhisar Belediyesi adına yarışmıştı. Sonra oradan Pendik Belediyesi'ne gitti. Şimdi Pendik adına güreşiyor. Kulüpsüz kalan güreşçilere Şehzadeler Belediyesi sahip çıksa hoş olmaz mı?
Şehzade! Adı üstünde işte. Ata sporumuz güreşte minderin şehzadeleri yetiştirilemez mi? "Para yok, o yok, bu yok, kaynak yok" demeyin sakın!.. "Yeni belediyeyiz. Bütçemiz kısıtlı" hiç demeyin! Hangi alanlarda nerelere ne harcandığını bu halk görüyor ve biliyor.
Manisa'da üç belediye...
Büyükşehir futbolda.
Yunusemre futbol+amatör branşlarda. 
Şehzadeler ise bu işin neresinde inanın, anlamlandıramıyorum. Bir sessizliktir, bir ölü taklididir gidiyor. Şehzadelere acilen bir spor vizyonu gerekli.
Şehzadelere acilen bir spor organizasyonu gerekli. Öyle laf olsun torba dolsun cinsinden değil!