Ege'nin her köşesi tam bir kuş cenneti Ege'nin her köşesi tam bir kuş cenneti

Haber: Ahmet ÜNSAL
   
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerekli izinler alınmaksızın ağaçların kesilmeye başlandığı iddiası vatandaşları harekete geçirdi. 
Yunusemre ilçe sınırları içerisinde bulunan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesindeki bazı çam ağaçlarının hafta sonu kesimine başlandı. Kurumdaki ağaç kesimlerini evlerinin balkonlarından şaşkın bakışlarla izleyen çevre dostu vatandaşlar ağaç kesiminin yapıldığı kuruma gelerek yapılan ağaç kesimleriyle ilgili izin belgesinin bulunup bulunmadığını sordular. Vatandaşlar kesimin acilen durdurulmasını istediler.

KESİM DURDURULDU İŞARETLEME BAŞLADI

Kurum yetkilileri de kesim işlemini durdurarak İlgili Kurum Müdürlüğü aracılığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden ekipler istedi. Orman İl Müdürlüğünden gelen mühendisler kurumdaki Müdür yardımcısının nezaretinde ağaçları tek tek inceleyerek tehlike arz eden ve kurumaya yüz tutmuş ağaçları renkli spreylerle işaretledi.
Ağaç katliamın söz konusu olmadığını dile getiren Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise “Kurumumuz da kendilerine hakim olamayan engelli çocuklar bulunuyor.Onların kurum içerisinde dolaştığı yerlerdeki ağaçlar tehlike oluşturduğu için kesim işlemini gerçekleştiriyoruz.Birde kurum içerisinde bulunan ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği tadilata alınacak olan spor salonun üzerine doğru yüklenen ağaçları da kesim programı içerisine aldık.Konu bundan ibarettir” şeklinde ifade ettiler.

“AĞAÇ KESİMLERİNİ NEDEN HAFTA SONUNA DENK DÜŞÜRÜRLER”   
Merkez Efendi ve Tevfikiye Mahallerinde oturan çevreci sakinler ise “Bu tür kesimleri neden hafta sonuna denk getirirler onu anlamış değiliz.Eğer gerekli mercilerinden yasal izinler alınmasıyla birlikte budama türündeki kesimler yapılabilir.Fakat başına buyruk kesim olamaz.Hafta sonu yapılan kesimde bunlardan birisi idi.” dediler.

Editör: TE Bilişim