Aynı zamanda Murat Germen Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan Alper Dirik, Yaşar Polat, Harun Akçiçek, Ferhat Tunakan ve Engin Topuz’dan oluşan ekip; okullarının adını taşıyan dönemin Manisa valisi Murat Germen’in torunu fotoğraf sanatçısı Murat Germen’i İstanbul’da ziyaret etti. Manisa TV ve manisahaberleri.com’un da bulunduğu ziyarette Murat Germen konuklarını atölyesinde eşi Sema Germen ile birlikte ağırladı. 

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan, fotoğraf sanatçılığı yanında Kent ve Bölge Planlama uzmanı ve mimar olan Murat Germen, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dedesinin adını taşıyan okulda çalışan öğretmenlerin bir de kurdukları spor kulübüyle bu ismi yaşatmaya devam ettiklerini belirten Murat Germen; “ Öğretmen arkadaşlarımın 3 yıl önce böylesine güzel bir işe soyunduklarını biliyordum. Kendileriyle 1-2 kez telefonda görüşmüştük. İstanbul’da yaşamama rağmen verdikleri bu emekten haberdar olmaya çalışıyordum. Fakat geçen 3 yılda çalışmalarının ne derece meyve verdiğini ve ne kadar yol kat ettiklerini öğrenince daha bir mutlu oldum. Okulu en son seneler önce ziyaret etme imkanı bulmuştum. Dedemi tanıyamamış olsam da cumhuriyetin ilk yıllarının önemli bir bürokratı olduğunu ve Manisa’da verdiği hizmetleri biliyorum. Sporun gelişme çağındaki gençler üzerindeki olumlu etkileri yadsınamaz. Murat Germen Spor’u kuran ve yaşatmaya çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Umarım başarıları devam eder. Bunun için elimden gelen her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırım. Buradan Murat Germen İlkokulu ve Murat Germen Ortaokulu öğretmenleri, çalışanları ve öğrencilerine de selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Kulüp başkanı Yaşar Polat, yola çıkarken temel amaçlarının gençlere spor alışkanlığını kazandırmak, gelişmelerinde sporun olumlu etkilerini yerleştirmek olduğunu söyleyerek “ Manisa’daki spor ortamında farklı bir yer almak istedik. Sadece yarışmacı bir kulüp değil öğretici olmak, spordaki dostluk duygusunu öğrencilerimize aşılamak istedik. Futbolda her yaş kategorisinde takımlar oluşturduk, ayrıca basketbol, voleybol ve diğer branşlara da eğilerek bir spor kültürünü öğrencilerimize, gençlerimize kazandırmak istedik. 3 yılda çok önemli başarılar elde ettik. Murat Germen ismini Manisa sporunda bir marka haline getirmek istedik ve bunda da epeyce yol kat ettik. Okulumuza ve kulübümüze ismini veren Murat Germen’in aynı adı taşıyan torununu ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Bize gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle kendisine ve eşine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Murat Germen Spor A Futbol Takımı Teknik Direktörü ve Futbol Genel Koordinatörü Alper Dirik de, 3 yılda 3 şampiyonluk yaşadıklarını belirterek, “Bu sene Süper Amatör Lig’de mücadele ediyoruz. İlk maçımızı kazanarak iyi bir başlangıç yaptık. Öncelikle burada kalıcı olmayı hedefliyoruz. Şampiyonluklardan önce hedefimiz spor kültürüne olumlu katkılarda bulunmaktır. Murat Germen’e ayırdıkları zaman ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Onun ve ailesinin manevi desteği bizi daha güçlü kılıyor “ dedi.

Alper Dirik daha sonra Manisa'ya özgü ürünlerin bulunduğu bir hediye paketini Murat Germen'in eşi Sema Germen'e verdi. Ayrıca kulüp yöneticileri Murat Germen'e forma ve eşine atkı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Murat Germen de fotoğraf çalışmalarından  oluşan Yeni Türkiye isimli kitabını imzalayarak kulübe armağan etti.

Son derece sıcak geçen sohbetin ardından Murat Germen Manisa TV ekranlarına konuk oldu. Engin Topuz’un hazırlayıp sunduğu Evvel Zaman Sohbetleri programının bu haftaki çekimleri Murat Germen’in atölyesinde gerçekleştirildi. Son derece keyifli bir sohbete sahne olan bu programı 8 Kasım Cumartesi günü saat 13.10’da Manisa TV ekranlarında izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim