Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılının temmuz ayında yeni kabineye Manisalı üç ismi dahil etmişti.  Mehmet Muharrem Kasapoğlu Gençlik ve Spor Bakanı, Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı ve Bekir Pakdemirli de Tarım ve Orman Bakanı olarak bakanlar kurulunda ye almıştı.   

Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

Bu gelişme Manisa’da memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak Nisan 2021’de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı. 
Tepkilerin hedefi olan Bakan Pekcan bunun üzerine görevden alındı.
Dün gece ise Bekir Pakdemirli istifa etti. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’nin yerine Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.
Bekir Pakdemirli: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum." İfadelerini kullandı. 
 
KASAPOĞLU MANİSA’YI TEMSİL EDİYOR 
İki ismin ayrılmasının ardından kabinede Manisalı tek isim kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu görevini başarıyla yürütüyor. Bakan Kasapoğlu döneminde önemli sportif başarılar edildi, olimpiyatlarda madalya rekoru kırıldı. 
 
 

Editör: TE Bilişim