Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, kamu ve özel sektördeki kurumlar arası güzel bir işbirliğinin sağlandığını ifade etti. İmzalanan protokolle öğrencilerin pratik eğitimlerini meslek erbabının yanında alacağını açıkladı. 

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, amaçlarının Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde okuyan öğrencilerin iş başında eğitimlerini sağlamak, mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Gencay, protokol ile öğrencilerin eğitimlerin katkıda bulunduklarını belirtti. 

Bu protokol ile geçmişte ve gelecekte görünmeyen ışığı yaktıklarını açıklayan Manisa Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı Adem Yüküm, “Protokolün gerçekleşmesinden dolayı Şehzadeler Kaymakamımıza yönetim kurulumuz ve esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Bu aşamada Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin vermiş olduğu desteklerden dolayı projemizi hayata geçirdik. Yaşadığımız sıkıntıların dışında 8-9 aydır verdiğimiz emeğimizin karşılığını aldık. Çalışmamızın tek hedefi çalışan değil okuyan kardeşlerimizin, evlatlarımızın staj görebileceği mercilerin mevcut esnafımızın yanında hizmet alanı stajını gerçekleştirebileceği bir ortamı illaki ustalık ve usta yetiştirici belgesi olan bir esnafımızın yanında yapmasını talep ettik. Yıllardan beri var olan bir sorundu. Elektrik bölümünde okuyan öğrencilerimiz yıllardır stajlarını fabrikalarda yapmak zorunda kalıyordu. Araştırma yaptığı zaman meslek dalı elektrik, meslek dalı beyaz eşya grubunda mezun olan öğrencilerimizin fabrikalarda staj yapmalarının uygun olmadığını defalarca toplantılarda dile getirdik. Ama çok şükür bu aşamayı bitirdik. Bu bizim için ayrıca gurur verici bir çalışma, ayrı bir sevinç. Bütün üyelerimizin yanında çalışabilecek, meslek erbabı olan ustalarımızın yanında staj görecek. Öğrencilerimizin mevcuda ait bölümün mevcuda ait ustanın yanında çalışmasını uygun görüyoruz. Öğrencilerimizin fabrikaya staj yapmasını talep etmiyoruz. İllaki okul dışındaki eğitimini pratik eğitimini esnaf ustamızın yanında çalışmasının önünü açtık. Aileler artık evlatlarının daha iyi şekilde pratik eğitimlerini alabilir. Bu konuda güvenebilirler” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay Manisa Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı Adem Yüküm protokolü imzaladı.

Editör: TE Bilişim