Turğay Duyar
MANİSA (İHA) -
Okulda gerçekleştirilen tatbikat, Manisa AFAD 15 kişi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2 itfaiye aracı ve 15 kişi, UMKE 1 araç ve 10 kişi, MEB AKUB 25 kişi ve jandarmadan 5 kişilik JAK ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tatbikatı Manisa Vali yardımcısı Erhan Günay, Manisa AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, İl Milli Eğitimi Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel yakından takip etti.



İlk ekip, ilk tatbikat
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gönüllü öğretmenlerinden oluşturduğu bir arama kurtarma ekibi olan MEB AKUB ekibi ise 25 gönüllü öğretmenle birlikte ilk tatbikatını da gerçekleştirmiş oldu. Kurulan ilk ekibin ilk tatbikatında gönüllü öğretmenler de tam not aldı.

Okulda sınıflarda verilen eğitim ardından, senaryoya göre deprem sonrası okul bahçesine öğretmenler nezaretinde öğrencilerin tahliyesi gerçekleştirildi. Okulda enkaz altında kalan bazı öğrenciler arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak, UMKE ekiplerince hastanelere sevk edilişleri başarıyla canlandırıldı.

Deprem ve Tahliye tatbikatı ardından okul bahçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından öğrencilere yangın söndürme eğitimi verilerek tatbikat ile uygulama çalışması gerçekleştirildi.

Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak

Tatbikatların ardından okul bahçesinde AFAD, UMKE, İTFAİYE ve JAK tarafından arama kurtarma sırasında kullanılan araç ve ekipmanlar öğrencilere tanıtımı yapıldı.

Okul bahçesindeki tatbikat “Deprem” konulu fotoğraf sergisi ile sona erdi.

Editör: İclal Çiçek