MANİSA (İHA) -
TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Yunusemre Belediyesi ortaklığıyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanları yetişmeye devam ediyor.

Yunusemre Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Robot Yarışması’nda lise ve ortaokul öğrencilerinden kurulan takımlar robot teknolojisinde hünerlerini ortaya koydu. Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan ‘Robot Yarışması’na lise ve ortaokul olmak üzere 67 grup yarışmaya katıldı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

Yarışmada her gruptan üçer öğrenci olmak üzere toplam 201 öğrenci yer alıyor. Yarışmanın ilk 2 gününde öğrenciler yaptıkları robotları 4 ana kategoriden yarıştıracak. Yarışmanın son gününde ise jüri üyeleri tarafından yüksek puan alan ve dereceye giren takımlara ödülleri takdim edilecek. Yarışmaya katılan öğrenciler ile öğretmenler bilim dalında kendilerini geliştirmek için sağlanan imkanlar karşısında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.

Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi sağlamak amacıyla bir yıl yıldır Bilim Merkezi’nde önemli hizmetler verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Organizasyona ilişkin bilgi veren Başkan Çerçi, “Bilim Merkezi’mizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu yıl ilk defa Robot Yarışması düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Ortaokul, lise sınıfı düzeylerinin katılımlarıyla, gönüllük esasına dayanarak gerçekleştirdiğimiz Yunusemre Robot Yarışması, öğrencilerimizin milli teknoloji hamlesini benimseyerek katıldıkları bir olacaktır. Düzenlediğimiz bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi gösterdikleri cesaretten dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: İclal Çiçek