Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yağmur ve sağanak kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerin yükseklerinde karlakarışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde beklenen yağışların Marmara’nın doğusu ile Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların; Ege'de 3-6 derece azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın kuzeyi ile Kıyı Ege'de kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların 1000 m rakım üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Manisa'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den alınan bilgiye göre Manisa’da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Yağmurlu, sıcaklık 9°. Yarın için Manisa hava durumu sisli, sıcaklık 15°. 17 Şubat 2024 Cumartesi Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 13°. 18 Şubat 2024 Pazar Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 13°. 19 Şubat 2024 Pazartesi Manisa hava durumu az bulutlu, sıcaklık 15°

Meteorolojiden İstanbul için uyarı (İstanbul, Ankara, İzmir 5 günlük hava durumu) - 2

Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri

Editör: İclal Çiçek