Haber: ahmet Ünsal
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan törene İzmir Şube Başkanı Melih Yalçın, yıllarca Manisa temsilciliği yürütme kurulu başkanlığını yapan Hakkı Bayraktar katıldı. Meslekte 25, 40 ve 50. Yılını dolduran makine mühendislere plaket takdim edildi. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nilgül Gökarslan Artan, odanın kuruluşunun 67. yılını kutlamak için bir araya geldiklerini açıkladı. Artan, odanın 110 bin aşkın üyesi, 18 şubesi ve bunlara bağlı olarak il ve ilçe temsilcilikleri ile yol aldığını vurguladı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Melih Yalçın, güz aylarında odanın kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ve meslekte belli bir seviyeye gelmiş olanlara plaket takdim ettiklerini söyledi. Yalçın, bu mesleğin onurlu bir meslek olduğunu ifade etti. 

Hakkı Bayraktar ise, 40 yıldan fazla bir süredir bu mesleğin içinde olduğunu, odadan hiçbir zaman ayrılmadığını belirtti. Bayraktar, “Mesleğe yeni katılan arkadaşlara da, 25. Yılını geride bırakan arkadaşlara da söylemek istiyorum. ben bugüne kadar işsiz güçsüz, herhangi bir şekilde topluma faydası olmayan hiçbir makineci ile karşılaşmadım. Anne babalarımız bizi büyütürken demişlerdi. Kendisine, ailesine, toplumuna, ülkesine, vatanına faydalı insan yetiştirelim diye. Bizi de makine mühendisi yaparak öyle yaptılar. Biz ülkede her yerde, hayatın her aşamasında var olan mesleğe sahibiz. Ne mutlu ki böyle bir mesleğe sahibiz. Kadın erkek fark etmiyor. Hayatı planlıyorlar, her şeyi planlıyorlar. Planlanmayacak şeyleri de planlamaya çalışıyorlar. Bakın yüzde 95 mühendislerin iki çocuğu oluyor. Biri kız biri erkek. Arada tek tük çıkanlar oluyor ama onu bil planlıyoruz. O yüzden bu onurlu meslekte nice yaşlar diliyorum. Bu meslekten onurumuzla harika bir meslek hayatınız olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim