19 yaşındaki Dilan hem kimliği hem de vatandaşlığı olmadan yaşıyor 19 yaşındaki Dilan hem kimliği hem de vatandaşlığı olmadan yaşıyor

Tuncay Gizem Avcısı’nın youtube kanalında ilginç bir Manisa Belgeseline imza attı. Belgeselde bazı iddialar gerçeklerle bağdaşmasa da ilgi çekiyor. 
Tuncay Gizem Avcısı, yayında “Sadece Türkiye'nin değil belki de dünyanın en gizemli yerlerinden birisindeyim. Üzerinden asla uçak uçmayan Spil Dağı’nın eteklerinde kurulmuş yaklaşık bir buçuk milyon nüfusu bulunan Manisa şehri, yeraltında tüm dünya tarihini kökünden değiştirecek büyük bir sırrı saklıyor olabilir.” diyor. 
1995'te İngiliz araştırmacının Spil Dağı'nda araştırma yaptığını ve bu konuda Manisalı yazar Haydar Aksakal ile görüştüğünü anlatan Gizem Avcısı, Haydar Aksakal ve ekibinin İngiliz araştırmacıya yardımcı olduğunu, misafirperverlik örneği sergilediğini ancak onu yaparken İngiliz araştırmacının asıl amacından bihaber olduğunu ifade ediyor. 
Belgeselde Manisa ve Spil Dağı ile ilgili çok konuşulacak hatta bazıları abartılı iddialar var. Doğruluk payı tartışma konusu olan bu iddialarla ilgili yorumu siz okuyucularımıza bırakıyoruz.  
 

Editör: TE Bilişim