Manisa’nın takımları bulundukları liglerde üç haftada elde ettikleri 3’er galibiyetle isimlerini mücadele ettikleri grupların zirvesine yazdırmayı başardı.
Geçen hafta deplasmanda Hacatepespor’u 6-1’lik farklı skorla geçen Manisa FK bu haftada kendi evinde Hekimoğlu Trabzon’u da 6-3 ile geçerek TFF 2. Lig beyaz grupta adını liderlik koltuğuna yazdırmayı başardı.
TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Turgutluspor ise Esenler Erokspor’u 1-0'lık galibiyetle geçmeyi başararak liderlik koltuğuna oturdu. 
Diğer tarafta da 3. Grup'ta mücadele veren Somaspor ise Gölcükspor’u deplasmanda 1-0'lık galibiyetle geçerek zirvedeki yerine sıkı sıkı sarıldı.
Uzun yıllar sonra Süper Ligden TFF 1. Ligine geri dönen Akhisarspor ise rakibi Ekol Göz Menemenspor’u deplasmanda 1-0 yenerek hedefine doğru adım adım yol alıyor.
2. Lig'den 3. Lig'e düşen ve Lige -6 puan silme cezasıyla başlayan Manisaspor ise deplasmanda mücadele ettiği Serik Belediyespor’a 3-1 mağlup olurken -4 puanla ligin dibinde yer alıyor.

ERTEKİN MANİSA FK’NIN EN BÜYÜK ŞANSI 

Geçtiğimiz sezonda Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak liglerdeki mücadelesini sürdüren 2019-2020 Futbol Sezonu öncesinde şirketleşeren Manisa FK, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yeni sezona başladı.
Hazırlık döneminde hatalı bir teknik direktör ve kadrosuyla geçiren Manisa FK lige start verilmeden bir hafta öncesinde ise sürpriz bir şekilde birçok takımın şampiyonluğunda adı bulunan kurt hoca İsmail Ertekin ile başladı.
Manisa FK, kariyerlerinin zirvesinde olan çok sayıda futbolcuyu renklerine bağlayarak oynadığı 3 maçta 9 puanla liderlik koltuğunun tadını çıkartıyor.
Elde edilen 3 galibiyette şirketleşmenin pozitif yansıması kaçınılmaz ancak şunu da unutmamak gerekir; şirketleşme ne kadar şans ise göreve getirilen Teknik Direktör İsmail Ertekin hoca da o denli doğru.
Kurt hoca İsmail Ertekin çalışma prensibini birazcık irdelediğimde kesinlikle kulübün CİO’da olsa işine karışılmasını istemez. Çünkü Ertekin görevinin bilincinde olan nadir teknik direktörlerden.
Manisa FK’nin başında bulunan Başkan Mevlüt Aktan ve ekibinin başarılarının sürmesini diliyorum.


SOMA HALKI FUTBOLU GERÇEKTEN ÖZLEMİŞ, LİDERLİĞİN KEYFİNİ SÜRÜYOR

Yıllar öncesindeki Soma denince aklıma futbol geliyor.
Geçmişte Soma Sotes, Soma 13 Eylül, Somaspor...
Düşünün bir ilçede üç profosyonel kulüp aynı ligde dişe diş mücadele ediyordu
Hatta bu yolda futbol şehitleri bile verdi. Rahmetli Tevfik Lav’ın Soma’daki futbola katkısını unutamam.
Yılların ilçedeki futbolu geriletmesiyle birlikte ilçe halkı futbol ile olan bağını kopardı.
İlçedeki bazı üst akıllar ilçe hayatının futbolsuz olamayacağından yola çıkarak adeta küllerinden doğan Somaspor takımını kurdu.
Uzun süre BAL Ligi'nde mücadele verdi ve geçtiğimiz sezon mutlu sona ulaşarak 3. Lig'de mücadele kaldığı yerden başladı.
Mustafa Bahadır ile yollarını ayıran Somaspor yönetimi teknik direktör Burhanettin Basatemür ile anlaşma sağlayarak 3. Lig için beyaz bir sayfa açtı.
Ligin ilk 3 haftasını kayıpsız geçirerek elde ettiği 3 galibiyeti taraftarlarına armağan eden Somaspor, 9 puan ile liderlik koltuğuna sıkı sıkı sarıldı.
Yolun açık olsun acıların şehri Soma.14 Mayıs 2014’deki Maden faciasında 301 şehidi unutmuş değilim. Mekanları cennet olsun…  

‘KASABA HALKI’ TAKIMIYLA NE KADAR ÖVÜNSE AZDIR
 
Haritada Manisa’ya bağlı bir ilçe olarak bilinir Turgutlu.
Aslında halk arasında tanımı şöyle;
- Nerelisin?
+ O nasıl soru abi tabii ki Kasabalıyım
Ben de Turgutlu’yu hep Kasaba olarak bilirim. Salt o yönüyle değil futbola olan bağlıklarıyla da yakınen bilirim.
Binlerce kez maçlarına gittim, her gittiğimde büyük haz aldım izlediğim takımı. Tüm Kasaba halkı TFF 2. Lig'e çıkmak için adeta şartlanmış şekilde lige başlangıç yaptı.
Kırmızı siyahlı yönetim Ahmet Duman’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Düzcespor’u çalıştıran Cüneyt Biçer ile lige başladı. 3'te 3 yaparak ‘Kasaba’ adını zirveye altın harflerle yazdırdı.
Yolunuz açık golleriniz bol olsun...


ERYÜKSEL VE TEKNİK PATRON ALTIPARMAK BU LİGDE KALMAK İSTEMİYOR

Akhisar denince aklıma ‘Tütün’ gelirdi. Süper lige sürpriz çıkışı ve bu yolculuğunu uzun soluklu sürdürmesiyle birlikte ‘Büyük kulüplerin korkulu takımı’ AKİGO olarak adından söz ettirmesiyle tüm Türkiye tanıdı.
Fenerbahçe’den Ziraat Kupası'nı, Galatasaray’dan Süper Kupa'yı alarak tüm spor otoritelerini ters köşe yaptı.
Tarihinde ilk kez UEFA’da oynayarak şehre büyük onur yaşattı.
Süper Lig'deki son sezonu öncesinde gerek hatalı transferleri aynı zamanda yanlış teknik direktörle lige başlaması süper ligdeki sonunu hazırladı. 
TFF 1. Lig'e düşen Akhisarspor'un Başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetim kurulu, sırasıyla Erzurum Belediyespor, Gazişehir Belediyespor’u süper lige taşıyan Ankaralı deneyimli teknik direktör Mehmet Altıparmak'la anlaşma sağlayarak yoluna devam ediyor.
Altıparmak ve talebeleri son oynadığı Ekol Göz Menemenspor’u deplasmanda 1-0 yenerek ligdeki sıralamasında 7 puanla 7. sıraya yükselmeyi başardı.
Akigoların yeniden Süper Lig'e döneceğinden hiç endişem yok. Yeter ki şehir başkanıyla, belediye başkanıyla, futbolcuları ve teknik kadrosuyla birbirine kenetlensin.
Sizleri Süper Lig'in kapısında bekliyorum…

MANİSASPOR’DA GENÇLERE GÜVENİYORUM

‘Hey gidi günler hey’ dile kolay, küllerin doğup amatör kümeden hızla liglere merdivenleri peş peşe soluksuz tırmanan ve 40 yıl sonra Süper Lig'in kapısını kilidini açmayı başaran, burada belirli aralıklarla kalmayı başaran... Sonrası malum; hızla yükselişin hızla inişi olan bir yolculuk....
Bu takımın adın Manisaspor. Kulübü yöneten Başkan ve yöneticilerin ‘Batıyoruz kurtarın bizi’ söylemlerine karşı Manisaspor markası ile birçok koltukları elde eden ve birçok iş hayatları kuran şehrin önderleri tüm bu seslenişler karşısında adeta ‘Üç maymunu’ oynayarak kulübün içinden çıkılmaz bir borç batağına sürüklenmesinin yolunu hızlandırdı.
 Şimdi siyah-beyazlı renkleri simgeleyen bu takım 3. Lig'de mücadele veriyor.
TFF bazı yaptırımlarını yerine getirmediği gerekçesiyle lige -6 puanla başladı.
Teknik direktör Erkan Aslan yönetiminde maçlara çıkan Manisaspor, elde ettiği iki puanla ligin dibinde -4 derecede duruyor.
Şunu söylemeden yapamayacağım, ben Manisaspor için ter akıtan gençlere güveniyorum. Başarmak için çalışacaklarına inancım tam. Keşke onlara bu şehrin önderleri de inanabilse…