Türkiye futbol liglerinde ikinci yarı heyecanı 2. Lig Beyaz ve Kırmızı grupların yanı sıra 3. Ligde yeniden başladı.

Devreyi lider kapatan Manisa FK, Zonguldak deplasmanında 1 puan alabildi.

Peşindeki rakibi Samsunspor rakibini yenerek Manisa FK’dan liderlik koltuğunu devraldı. 
3. Lig'de ise ligin dibinde bulunan Manisaspor yeni teknik patronu Naci Duman'la çıktığı Sultanbeyli Belediyespor karşısında 3-1'lik mağlubiyetle kötü gidişi sürdürdü.  
Turgutluspor ise gittiği Fatsa deplasmanında üç puan bıraktı.

Somaspor ise kendi evinde oynadığı Halide Edip Adıvarspor’u 4 -0'lık net skorla yenerek lider Karacabey Belediyespor’un 6 puan gerisinde istim üzerinde ilerliyor.


HATALAR ZİNCİRİ FENERBAHÇE İLE KARŞILAŞMA FIRSATI VE LİDERLİKTEN ETTİ


Manisa FK mücadele ettiği TFF 2. Lig Beyaz Grubun ilk yarısında rakip filelere attığı 47 gol ve topladığı 42 puanla devreyi lider kapattı.

Ligin ikinci yarının ilk maçında Zonguldak Kömürspor karşısında 1-0 galipken peş peşe kalesinde gördüğü iki golle geriye düştü.

Manisa FK, maçın bitimine 29 dakika kala Sinan Kurumuş’un ayağından kazandığı golle 1 puanı kurtarıp liderliği de kömür tozları arasında bıraktı.

FK, yaptığı üç transferle defansını güçlendirerek Antalya kampından güçlü şekilde lige döndüm sinyalleri veriyordu.  

Bu beraberlik tabi ki ensesindeki Samsunspor’un iştahını kabartmaya yetti. Kırmızı-Beyazlı takım rakibi Gümüşhanespor’u farkla yenerek 17 haftadıt lider olan Manisa FK ‘dan  koltuğu devraldı. 

Gerek Süper Lig gerekse 1. Lig tecrübesi olan isimleri kadrosuna katarak şampiyonluk parolası ile yola çıkan Manisa FK'da ilk yarının sonlarına doğru Kırıklarelispor deplasmanında başlayan düşüş pahalıya mal oldu.

6 maç galibiyet yüzü görememek beklenmedik bir durum. Kupada yoluna devam etmek isteyen Manisa FK, tamamen gençlerden oluşan İstikbal Kayserispor’a deplasmanda 3-2 yenildi. Kupa tur rövanşını Manisa’ya taşıyan siyah beyazlı takım sisli havanın kendilerine yarattığı ortamı değerlendiremediği gibi 1-0 galibiyeti de koruyamayınca 3-3 biten maçın sonunda kupa dışında kaldı. Keşke sadece kupa dışı kalsa... Fenerbahçe gibi bir takımla kupa maçı oynama şansı da kaybetti. Kısacası hatalar zinciri önce Fenerbahçe ile karşılaşma fırsatından sonra liderlikten etti.

Ligin yarısına kadar kalende sadece 5 gol görüyorsun. Son süreçte 13 gol birden yiyerek bu rakamın 18’e çıkmasının önünü alamıyorsun.

Yönetiminden, teknik patronuna ve futbolcusuna kadar ikinci yarının kaybedilen liderliği ve şampiyonluk hedeflerini oturup iyiden iyiye irdelemesi gereğinin vakti geldi de geçti bile. Doğrusunu söylemek gerekirse bu takımın fabrika ayarları ile kim oynadıysa formatı geri yüklesin. Aksi takdirde gidişat pek de iyi değil. Lobiyse tabi ki lobiliği doğru şekilde doğru zamanda yapmak gerekir.

Gerçi Manisaspor’da bunu başaramadığı için 40 yıl sonra çıktığı süper ligde tutunamadı. Şimdi hızla meçhuller ligine doğru yolculuğu sürüyor.

Şimdi aynı tehlike çanları Akhisarspor için çalıyor olması beni bir kez daha üzüyor.

Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim. Krayatif oyunculardan kurulu bu futbolcular 42 puanı toplayarak devreyi lider bitirmişti. Dediğim gibi takım silkelenip top yekün fabrika ayarlarına dönmeyi başarırsa şampiyonluk yolculuğu ve ruhu kaldığı yerden sürer.

'Bu gidişatın faturasını Teknik patrona keselim' deyip Teknik Direktör İsmail Ertekin’in biletini kesme hayalleri pek de iyi olmaz.

Tribünlerde içten samimi, kurgulanmış taraftar değil. Buradan takımlarını destekleyen taraftarlara tavsiyem olacak.

Hakeme baskı kuran, futbolcusunu motive eden, takımının diğer takımlar üzerinde üstünlük sağlayan tezaüratları yerine getiren gerçek taraftar görmek istiyorum.

İnegöl ve Türkiye Ziraat Kupası'ndaki İstikbal Mobilya Kayserispor maçlarını unutmuş değilim. Eleştirilere öfkelenmeyin sadece başarıyı yeniden nasıl yakalayabilirizi düşünmeniz yeterli olacaktır.

Karşınızda koskoca Samsun şehri var bunun da bilincini taşıyorum. Fakat Manisa FK’ya sadece şehir merkezi değil 17 ilçede yaşayanların gönülden destek vermesi gereği var. Bunu sağlanabilirse o zaman tam anlamıyla şehir takımı olma ünvanını yakalar. Burnuma kötü kokularda gelmiyor da değil. Birileri bir yerlerden düğmeye basarak merkez hakem kurulu üzerinden Manisa FK'nın üzerine oynadığı sinyallerini almıyor değilim. Kuşların bana getirdiği istihbaratı ara notlarında bu gruptan Samsunspor'u çıkartmayı hedeflendiği de gelen bilgiler arasında.

Benden söylemesi, Manisa FK olarak ilk yarıda olan gücünüzü istikrarınızı sahaya yansıtarak tüm bu senaryo rüzgarlarını dağıtmak elinizde. Yolunuz açık golleriniz bol olsun...  

SOMA LİDERİN PEŞİNDEN EMİN ADIMLARLA


3 lig 3. Grup'ta liderlik hesaplarından vazgeçmediğini her fırsatta ortaya koymaya çalışan Somaspor, ikinci yarının ilk maçında kendi seyircisinin desteği ile karşılaştığı Halide Edip Adıvarspor'a adeta gol olup yağdı. İlk yarı deplasmanda 2-1 yenmeyi başardığı rakibime bu kez de tam 4 gol birden atarak üç puanı alarak lider Karacabey Belediyespor’un ensesinde emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini ortaya koydu. İlk yarının başında olduğu gibi ikinci yarıda da lige iyi şekilde başlayan Somaspor’a bu zorlu yolculukta sürekli galibiyetler serisine devam etmesini temenni ediyorum. 

HEDEFLERİNDEN SAKIN ŞAŞMA TURGUTLUSPOR


Ligin 2. Grubu'nun ilk devresine çok iyi başlayarak peş peşe aldığı iyi sonuçlarla 6. Hafta lider olarak devam eden Turgutluspor, kendisi gibi liderlik hesabında olan Kocaelispor ile zaman zaman yerlerini değiştirdi. İlk yarının sonunda ise 30 puanla ligi 3. olarak tamamlayan Kasabanın takımı Turgutluspor ikinci yarının ilk maçında deplasmanda karşılaştığı ve ligde kalma hesapları olan Karadeniz ekiplerinden Fatsa Belediyespor ile karşılaştı. Zor geçen 90 dakikanın sonunda rakibine 2-0 yenilerek üç puanı Karadeniz’de bırakan Turgutluspor’un ligdeki yeri ve puanı değişmeyerek yoluna devam ediyor. Lider Kocaelispor bu hafta sonu zorlu Fethiyespor deplasmanında puan arayacak. Turgutluspor ise kendi evinde ligin dibinde bulunan Kemerspor ile karşısında üç puanı hedefleyen futbolu ortaya koyacak. Kabasa takımı bunu başaracak güçte…

MANİSASPOR’DA LİGİDEKİ SONUÇ AYNI: BURNUMA KONGRE KOKULAR GELİYOR


3. Lig'de ise ligin dibinde bulunan Manisaspor yeni teknik patronu Naci Dumanla çıktığı Sultanbeyli Belediyespor karşısında 1-3  skorla aldığı mağlubiyetle ligin derinliklerindeki yerine sabitlemeye devam ediyor. Manisaspor ile ilgili iyi haberler alıyor değilim. Burnuma ‘Kongre kokuları’ geliyor. Eğer Başkan Bülent Baygeldi ikna edilirse kongre ile birlikte kan değişimi kaçınılmaz olabilir. Bu arada Manisaspor sevdalıları Manisaspor’u yok etme planları olanlar karşısında yeni bir oluşuma gideceği sinyallerini alıyorum. Futboldaki sonuçlardan bahtı gülmeyen Manisaspor’un barim böylesi girişimlerden alacakları iyi haberlerle bari gülsün….

Naci Duman hocama da parantez açmak isterim. Manisaspor’un gerek alt yapısında gerekse her sürecinde siyah beyazlı camianın için kendisini feda etmekten kaçınmamaya devam ediyor. Bakın hiç ekonomik beklentisi olmaksızın Manisaspor A takımın antrenörlüğünü üstlenmiş. Gençlerle birlikte bu zorlu yarışta alacağı iyi sonuçlar yaratmayı planladığı yeni takım ruhunu ateşlemesini diliyorum…

TÜRKİYE’DE BORÇSUZ VE KASASINDA NAKtİ BULUNAN TEK KULÜPTÜ...

Başlığa bakıp da 'Hangi kulüpten bahsediyor' diye düşünmeye başladığınızı duyar gibiyim. Tabi ki aralıksız olarak 6 sezon Süper Lig'de mücadele eden hatta tarihine iki kupa birden sığdırarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Akhisarspor’dan söz ediyorum.
Türkiye’de borçsuz ve kasanızda nakti olan tek kulüp olma ünvanını elinde bulunduruyordu Akhisarspor. Bu kadar kısa sürede ne oldu da bu kadar birikim ne ara buhar olup uçuverdi...

Düşünün; Şampiyonluk hedefi olan bir hocayı takım başına getiriyorsunuz, yeniden süper lig hayallerine bürünüyorsunuz fakat ligin yarısında bulamadığınız 3 milyon TL yüzünden transfer yasağına takılıyorsunuz.

Benim hafızam almıyor, ne arada bu duruma geldi bu kulüp. Başkanlık görevi sessiz sedasız devir teslim ile taraftardan habersiz silik bir kongre ile yapılmaz. Hele hele böylesi tarih yazmış bir Akhisarspor’da hiç de olmaz. Başkanlık görevini Hüseyin Eryüksel’den devralan yeni başkan Fatih Karabulut umarım bu kötü giden sürece bir çözüm bulur. Bulmasını da yürükten sadece ben değil tüm Akhisarspor’a gönül vermiş binlerce sporsever de ister umudumu taşıyorum.

Saygılarımla...