MCBÜ Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti.

Törene, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, "Her şeyden önce Atatürk’e, bu ülkede özgür ve güçlü bir kadın olarak yaşamamı sağladığı için minnettarım. Bu yaşıma kadar yaptığım gibi bundan sonra da açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğim." ifadeleri ile başlayan 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı dönem birincisi Yasemin Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Dört sene süren lisans eğitimimin sonunda engebeli bir dağı aşıp, ardındaki denizi izliyormuşum hissiyle mezun oldum. Yolun bu aşamasında, buradaki her kadının yaşadığı gibi, ben de kadın bir mühendis olmanın haklı gururunu yaşıyorum." diyerek "Dört sene boyunca bilgi ve tecrübeleriyle, sabırla, bizleri çiçeği burnunda birer mühendis yapan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Hayatımda çok güzel çiçekler açtırdınız ve ben bu çiçekleri büyütmek için hayatımın yeni bir dönemine geçiş yapıyorum. Gidecek birçok farklı yolum ve dolayısıyla daha açacak ve açtıracağım çok çiçeğim var. Bütün arkadaşlarıma gidecekleri yollarda başarılar diliyorum. Mezuniyetimiz kutlu olsun." dedi.

Törenin devamında mezunlara yönelik konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, "Tüm dünyayı etkisi altına alan, yaşam tarzımızı değiştiren, eğitim sistemini etkileyen Pandemi nedeniyle sizler, eğitiminizin son dönemlerini uzaktan eğitim metodu ile aldınız. Bu sürecin başlangıcında çok hızlı bir şekilde karar alıp uzaktan eğitime geçiş sürecini başlatan, Fakültemizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ahmet Ataç’a ve üniversitemizin değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Ahmet Türk, şu ifadelere yer verdi; "Öncelikle, sizleri büyük fedakârlıklarla büyüten ve bugünlere gelmenizi sağlayan ailelerinizin bu emeklerinin karşılığı olarak, iyi birer evlat olacağınızdan eminim. Eğitimlerinize büyük yatırımlar yapan ülkemize, çok çalışarak ve üreterek vefanızı göstermenizi bekliyorum. Bilginin ve teknolojinin insanlığın ortak malı olduğu bu çağda, mühendislik bilgilerinizle, mühendislik etiğiyle ve toplumun ahlak kurallarıyla, dürüst mühendisler olarak çalışacağınızdan ve tüm insanlığa faydalı olacağınızdan, hiç şüphe duymuyorum. Hayatınızın önemli dört yılını geçirdiğiniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesini ve Fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden eminim. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Konuşmasına, mezuniyetlerinin sonrasında gençlerin yeni bir başlangıca adım attığını ifade ederek başlayan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Bugünden sonra yeni deneyimleri içinde barındıran bir süreç başlıyor. Hak ettiğiniz diplomalar sizlere büyük sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri takip etmek, yeni bilgiler edinmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek, davranışlarınızla örnek bireyler olmak bu sorumlulukların başında geliyor." diye konuşarak "Sizler sahip olduğunuz birikim ve potansiyelinizle aileniz, ülkemiz ve tüm dünya için umut kaynağı olacaksınız. Kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve büyük başarılar elde edeceksiniz. İyi yetişmiş, meslek bilgisiyle donanmış, girişimci ve özgüveni yüksek bireyler olarak ulusal ve uluslararası arenada aranan meslek sahipleri olacağına olan inancımızla, bugün sizleri ülke hizmeti için uğurlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kaydetti. Rektör Ataç mezun öğrencileri tebrik ederek konuşmasına son verdi.

Bilgisayar, Biyomühendislik, Elektrik Elektronik, Endüstri, Metalurji ve Malzeme, Gıda, İnşaat ve Makine Mühendislikleri Programlarından mezun olan 1006 öğrencinin, Mühendislik Yeminini okumasının ardından 2020-2021 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi mezunlarına başarı belgelerinin verildiği tören, kep atma ile sona erdi.

MCBÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanları Nihat Akyol, Doç. Dr. Fehmi Bardak, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hayati Mamur, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri bulundu.

Mezun öğrenciler adına, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı dönem birincisi Süleyman Doğruer kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı ve üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.  

Törende, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hayati Mamur, mezunlara yönelik yaptığı konuşmasında "Hayatınız boyunca yapabileceğinizin en iyisini, en mükemmelini yapmayı hedefleyin. Meşru ve faydalı bir amaç edinin. Hiçbir şey sizi yolunuzdan alıkoymasın. İsteklerinizde ısrarcı olursanız hiçbir engel önünüzde duramaz. Sadece kendiniz için değil, aileniz, ülkeniz ve tüm insanlık için sorumluluk almak ve başarılı olmak zorundasınız. Ülkemizin en değerli kaynağı sizlersiniz; bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." ifadelerini kullandı.

8. Dönem Mezuniyet Törenine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, "Aldığınız eğitim, donandığınız bilimsel bilgiler ve etik değerler doğrultusunda gelecekte birçok başarıya imza atacağınıza olan inancımız sonsuz." diyerek "İnsani değerleri ön planda tutarak kendinize, ailenize, ülkenize karşı sorumluluklarınızı unutmayınız. Geleceğimiz sizlersiniz. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun." dedi.

309 öğrencinin mezun olma sevincini yaşadığı tören, programları dereceyle bitiren mezunlara başarı belgelerinin takdimi ve ardından kep atılması ile son buldu. 

MCBÜ İşletme ve Uygulamalı Bilimler Fakülteleri’nin Mezuniyet Törenleri Gerçekleşti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme ve Uygulamalı Bilimler Fakülteleri, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ni gerçekleştirdi. 

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanı’nda yapılan törene, Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, Fakültelerin Dekan Yardımcıları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İşletme Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı mezunları adına dönem birincisi Selin Nuhoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Nuhoğlu, "5 yıl önce büyük hayallerle çıktığımız bu zorlu ve bir o kadar da keyifli yol, bugün burada sona eriyor; kocaman bir aileye veda ediyoruz. Bu yolculukta her daim bizlerle olan, emek harcayan değerli hocalarımıza ve kıymetli ailelerimize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Üniversitemizin bize kazandırdıklarını bizim de işimize, gelecek nesillere ve ülkemize kazandırabilmemiz dileğiyle." diyerek duygularını ifade etti.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezunları adına ise dönem birincisi Duygu Akbalık konuşma gerçekleştirerek şunları ifade etti; "Burada alanında uzman birçok hocamızdan değerli bilgiler edindik. Yalnızca akademik olarak değil, hayata dair insani birçok değer kazanmamızda bize yardımcı oldular. Tüm mezun arkadaşlarım ve kendi adıma bugünlere gelmemizde büyük katkıları olan değerli hocalarımıza, özellikle son dönemde üniversitemizde eğitim, fiziki ve teknik açılardan güzel gelişmelerin yaşanmasını sağlayan başta üniversite yönetimi olmak üzere fakültemiz yönetimine ve idari personelimize teşekkürler eder, burada bugün yanımızda olup mutluluğumuzu paylaşan herkese saygılarımı sunarım."

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Gökbunar, "Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde emeği olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı diliyorum. Yolunuz açık olsun." diyerek mezunları uğurladı.

Törende konuşmasını gerçekleştiren MCBÜ Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğuna dikkat çekerek, "Özveri ve gayretlerinizle inşa ettiğiniz başarınızı mezun olarak taçlandırdığınız şu ana tanıklık etmek bizler için gerçekten çok özel bir duygu. İnanıyorum ki gözlerinizdeki ışıltı yaşadığınız haklı onurun bir tezahürüdür. Gelecek yaşamınızda başarılar diliyorum." ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İşletme Fakültesinden 113 ve Uygulamalı Bilimler Fakültesinden 232 öğrencinin mezun olduğu törende, dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim