Üniversite sınavlarının sona ermesiyle birlikte gözler Ağustos ayında açıklanacak puanlara ve tercihlere çevrildi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı’nın başlattığı ‘Gençleri Dinliyoruz’ projesi kapsamında bu defa gündem Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarıydı. İYİ Parti Gençlik Komitesi üyeleri, üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunları ve taleplerini İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’a iletti.
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Ege bölgesinin en büyük 3 üniversitesinden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Yunusemre ilçesinin birbirine entegre edilmesi gerektiğini söyledi. 

İYİ Partili Akan, “Öncelikle geçtiğimiz hafta YKS’de ter döken ve emeklerinin karşılığını almak için çalışan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gençlik Komitemiz her gün farklı kesimlerden gençlerimizle konuşarak sorunlarını dinlemeye devam ediyor. ‘Gençleri Dinliyoruz’ projemiz kapsamında komite üyelerimiz bu de Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarını dinledi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, hem Uncubozköy, hem de Muradiye kampüsleriyle Yunusemre ilçemizin en önemli değerlerinden biri ancak ne yazık ki ilçemiz ile üniversitemiz birbiriyle entegre değil. Ege Bölgesi’nin en büyük 3 üniversitesinden birine sahip olan Yunusemre ilçemiz öğrenci kenti olması gerekirken, öğrencilerin sosyal hayat için İzmir’e gittiği bir yer konumunda. Üniversite öğrencilerimiz; Muradiye’de yıllardır çözülemeyen alt ve üst yapı sorunları, sosyal hayatın yaratılabileceği alanların darlığı ve konaklama problemleri ile uğraşıyor. Muradiye’ye yatırım yapılmaması, şehir ile üniversite arasındaki uzaklığı daha da artırıyor” dedi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Yunusemre’ye, Muradiye’ye yapılmayan her bir yatırım, üniversite öğrencilerinin yalnızca dersleri için Manisa’da kaldığı, yaşam ve sosyal hayatını İzmir’de geçirdiği öğrencilik yıllarına neden oluyor. Hem şehrimiz, hem de üniversite öğrencilerimiz bunu hak etmiyor. Gerekli alt ve üst yapı çalışmaları bir an önce başlatılarak Muradiye hem kentli için, hem de öğrenciler için yaşanabilen yeni bir merkez haline getirilmelidir. Öğrencilerin ve yaşayan vatandaşların bölgelerinden kaçmadığı bir Muradiye ve şehirle entegre edilmiş bir üniversite için yerel yöneticileri göreve çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim