23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yıl kutlamalarında İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, İYİ Parti Yunusemre Gençlik Politikaları Başkanı Cengiz Güleç ve yönetimi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 101 çocuğa Türk bayrağı ve elma şekeri dağıttı. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan yaptığı açıklamada, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak Türk halkının egemenliği ilan edildi. Büyük Önderimiz, Türkiye'nin egemenliğini kutladığımız bu bayramı ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza armağan etti. Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Covid-19 nedeniyle ne yazık ki buruk bir şekilde kutluyoruz. Bizler bu yıl koronavirüs önlemlerine uyarak, maskelerimizi ve eldivenlerimizi takarak Gençlik Politikaları Başkanlığımızın organizesiyle 101 çocuğumuza Türk bayrağı ve elma şekeri armağan ettik. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeye sebep olduğumuz için çok mutluyuz. Ben de başta İlçe gençlik Politikaları Başkanımız ve ekibini bu değerli organizasyon için tebrik ediyorum" dedi. 

İYİ Partili Akan, "Ülkemiz, kötü yönetim nedeniyle her geçen gün çocuklarımız ve gençlerimiz için bile yaşanması güç bir hale getiriliyor. Çocuklarımız eğitim alamıyor, okullarımızın eğitim kalitesi dünya standartlarının oldukça altında kalıyor. Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi, eğitimdeki derin yarayı daha da kanattı. Sosyoekonomik durumu yetersiz bölgelerde büyüyen çocuklar, EBA'dan faydalanamadan sınava giriyor. Eğitimde fırsat eşitliği, AK Parti dönemiyle birlikte rafa kaldırılmış durumda. Tüm bu olumsuzluğa rağmen, ülkemizin aydınlık yüzleri olan çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Bizler, onların istedikleri ve hak ettikleri bir ülkede yaşamaları için bu kirli düzenle mücadele etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımız, ışıldayan zeka ve becerileriyle ülkemizi geleceğe taşıyacaklar. İYİ Parti, her zaman gençlerimizin ve çocuklarımızın yanındadır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim