Haber: Ahmet Ünsal

Hafta sonu İzmir ağırlıklı olmak üzere Egelilerin hafta sonu akın ettiği yer ise Manisa ve İzmir’in sınırında olan Spil oldu. Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen Manisa ve İzmirliler 1517 metre yüksekliğindeki Milli Parklar bölgesinin de yer aldığı Spil dağı oldu. Doğa sporlarına gönül verenler de Spil’i kendilerine yürüyüş parkuru olarak seçiyor.
  Eteklerinde kısmı karın olduğu Spil’e Manisa  yönünden çıkan vatandaşlar yol boyunca araçlarını park edip bagajlarından çıkarttıkları piknik sandalyelerini açıp mangallarını yaktı. Spil’in zirvesine ulaşanlar ise Milli Parklar piknik alanındaki yerine aldı.
   İzmirliler ise günler öncesinden kendilerine yurdun bir çok yerinden gelen misafirleriyle birlikte Sütçüler yönünden Spil’e ulaştılar. Spil yolundaki yoğun trafik jandarma ekiplerine de zor anlar yaşattı.
   Bazı Manisalılar ise Spil’deki yoğunluk nedeniyle araçlarını yol kenarına park etti. Bazı Vatandaşlar “Piknik yapmak yasaktır” uyarılarına bile kulak asmadılar. Kendilerince buldukları yerlere piknik yaptılar.
   Spil’deki az karla aileler kar topu oynamanın tadını çıkartırken diğer yandan da zirvede kurulan seyyar cafeler den aldıkları sıcak saleplerini piknik sandalyelerine oturarak doğanın eşsiz güzelliğini izlediler.

SPİL YOLU GENİŞLETME ÇALIŞMALARI TAM GAZ 
   
Bu arada Spil yolunun darlığından şikayet eden Manisalıların sesine kulak veren Büyükşehir Belediyesi 26 kilometrelik Spil yolunda yol genişletme çalışmalarına hız verdi. Asfaltlama çalışmaları ise Mart’tan sonra başlatılarak baharla birlikte yol genişletilmesi iki katına çıkabilecek ve araç sürücüleri risksiz bir şekilde Spil’e ulaşma imkanı bulacakları belirtildi.
Geçtiğimiz yıllarda İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa projelendirdiği Manisa’yı kuşbakışı seyir terasları da Spil’e çıkan vatandaşların büyük beğenisi aldı.
 
Orman Genel Müdürlüğü Milli Parklar tarafından yaptırılan 40’ın üzerindeki orman köşklerindeki doluluk üst düzeyde olurken buralardan ev kiralamak için en erken iki hafta öncesinden veya bir ay öncesinden rezervasyon yapıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim