Proje hakkında bilgi veren proje kurucularından Saadet Yazıcı Konuk, “Zeka oyunları ile derslerimi daha keyifli öğreniyorum” eTwinning projesi ile amaçlarının, öğrencilerin hem zeka oyunlarını oynaması, hem de müfredata uyarlayarak ders konularının eğlenceli bir şekilde işlenerek kalıcı bir öğrenmenin hedeflendiğini ifade etti.


Zeka oyunları ile derslerin daha keyifli öğrenilmesinin hedeflendiğini belirten Proje Kurucusu Saadet öğretmen,”Projede öncelikle hangi zeka oyunlarının derse entegre edilebileceği ortaklarla kararlaştırıldı. Bu oyunlar; anagram bulmaca, sudoku, resfebe, abc bağlamaca ve eşleşme oyunlarıdır. Sonra her okul ekibine seçilen zeka oyunlarının kuralları öğretildi. Bu amaçla; fen bilimleri, sosyal bilgiler, matematik, teknoloji ve tasarım, Türkçe ders konuları tespit edildi. Daha sonra her ortak, belirlenen ders alanlarında seçilen zeka oyunlarını ekipleri ile birlikte entegre ettiler. Bir ölçüde zeka oyunlarına farklı bir bakış açısı katmış olduk. Örneğin sudoku orijinal oyununda sayılar varken, biz sosyal bilgilerin içeriğini kapsayan kelimeler yazdık. Sunumlar oluşturuldu ve dijital ortamda etkileşimli şekilde paylaşımlar yapıldı. Çalışmamız ortaokul düzeyindeki öğrencileri kapsamakta. Derslerin zeka oyunlarına entegre edilerek işlendiğinde; öğrencilerin daha çok hoşuna gittiği ve derslere olan ön yargıların azaldığı gözlendi . Ayrıca 3 MAYIS tarihinde Türkiye Zeka oyunları şampiyonası ve genel koordinatörü Serkan Yürekli ile zeka oyunları webinarını 216 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik  diye konuştu.
Saadet Öğretmen, üç aydır dijital ortamda yürütülen proje ile öğrencilerin; zeka oyunlarıyla ders işlenebileceğini, web2.0 araçlarını kullanmayı, işbirlikçiliği, pandemi sürecinde farklı öğretmen ve öğrencileri tanıma fırsatını bulduklarını belirtti ve proje sonunda öğrencilerin e-kitap, e-sergi ve ortak FİNAL ürünü (9×9’luk derse uyarlı sudoku) oluşturarak yaptıklarını sanal ortamda paylaştığını dile getirerek, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadıklarını ifade etti. 


eTwinning projesine katılan okullar:
Manisa/ Yunusemre, Saadet Konuk: Atatürk Ortaokulu
Bursa/Osmangazi, Ahmet AKAN , Sakarya Ortaokulu,
Kocaeli/Körfez, Serdar BAŞ; Seka Çocuk Dostları ortaokulu
Bursa/Nilüfer, Selvi FİDAN; Şehit Murat Alkan İmamhatip Ortaokulu
Bursa/Nilüfer, YASEMİN ÖZER ÖZDEMİR; Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu
Konya/ Selçuklu, Mustafa DEMİREL; Erdem Bayazıt Ortaokulu
Manisa/ Yunusemre, Burcu BALIKÇI; Mehmet Suphi  Egemen Ortaokulu
Gaziantep/ Samiye, Mihriban UÇAK; Samiye Teymur Emine Ulusoy Ortaokulu
Kocaeli/İzmit, Emine ÖZDEMİR; 7. Boru Ortaokulu
ile öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen proje, 2021 Mayıs ayı sonunda sona erecek.

Editör: TE Bilişim