Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Sevcan Yıldırır ve Mehmet Yıldırır çifti, 3 çocukları ile birlikte depremden balkondan çıkarak kurtuldu.

Çift, 14 Mart’ta deprem korkusu ile güvenli buldukları Antalya’ya taşınma kararı aldı.

Bir ilan sitesi üzerinden Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi 2308. Sokak üzerindeki ilanı gören Yıldırır çifti, emlakçı ile iletişime geçerek 5 bin TL kira bedeli 5 bin TL’de emlakçı komisyonu göndererek evi kiraladı.

Kiraladıkları alanın binaya ait odunluktan çevrilme olduğunu gören çift, tek göz odanın tadilatı için ise 15 bin TL’ye yakın masraf etti.

GERÇEK EV SAHİBİ TAHLİYE TALEP ETTİ

Bir ay tek göz odada kalmaya devam eden çift, bu kez de adreslerine gelen tahliye tebligatı ile hüsrana uğradı.

İKİNCİ KEZ EVSİZ KALMAYLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Adresin kendilerinden habersiz kiraya verildiğini belirten ev sahibi, çiftten evden çıkmalarını istedi. Ev sahibinin şikayeti üzerine 3 çocuklu aileye evden çıkması için 13 Nisan'a kadar süre verildi.

Turgutlu'da motosiklet kazası: 1 ölü Turgutlu'da motosiklet kazası: 1 ölü

Yaşadıkları karşısında depremden sonra bir kez daha sokakta kalma ile karşı karşıya kalan aile, kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

"CENAZELERLE 3 GÜN AYNI YERDE KALDIM"

Depreme uykuda yakalandıklarını belirten Sevcan Yıldırır, “Sarsıntı ile uyandık. Kaçamadık, ilk sarsıntıda yatağı siper aldık. Evin ön tarafı ve merdivenler ilk sarsıntıda yıkıldı. Merdiven boşluğunda birçok komşumuzu kaybettik. 3 çocuğum ile birlikte yatak odamda mahsur kaldım. Evin büyük bir kısmı yıkılmıştı, bizim sığındığımız kısım tam anlamıyla çökmemişti. Hemen yanımızda bulunan balkon kapısından atlayarak kurtulduk. Atladığım sırada benim ayağım çatladı. 3 gün dışarıda kaldık, yağmur yağıyordu, soğuk bir geceydi. Sonra sığındığımız yere cenazeler gelmeye başladı, cenazeler ile birlikte 3 gün aynı yerde kaldım” dedi.

"10 BİN LİRA ÖDEME YAPTIK"

Etraftan buldukları naylonları üzerlerine giyerek yağmurdan korunduklarını belirten Yıldırır, “Çocuklarım hayatlarında ilk defa ceset gördü, çok üzgünüz. Unutamıyoruz, o anlar sürekli rüyamıza giriyor. Bir süre sonra kardeşlerim gelerek beni İstanbul’a götürdü. Depremden iki gün önce hesaplarımda bulunan parayı çekmiştim, enkazda kaldı. Bir daha da bulamadım." dedi.

Editör: Ali Gözen