Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yatırım için doğru bir zamanda olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye'ye yatırım yapanlar kazanır, Türkiye'ye de kazandırırlar, kendileri de kazanır" dedi.

Enflasyonu yüzde 20 seviyesine indireceklerini iddia eden Yılmaz, "2026'da ise tek taneli enflasyona ülkemizin yeniden döneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ev sahipliğinde düzenlenen Küresel Yatırım Günleri programına katıldı.

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de... Birden fazla maaş uygulamasına son Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de... Birden fazla maaş uygulamasına son

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 38

Merkez Bankası'nın bu yıl sonu enflasyona ilişkin öngörüsünün yüzde 38 olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Gelecek yıl yüzde 20'nin altına düşen bir enflasyon tahminimiz, planlamamız var. Bir sonraki yıl yani 2026'da ise tek taneli enflasyona ülkemizin yeniden döneceğine inanıyoruz. İnanmakla kalmıyoruz. Bunun politikalarını, planlarını, uygulamalarını gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, cari açığın düştüğünü, rezervlerin arttığını ve risk göstergelerinin iyileştiğini söyleyerek, "Yatırım için doğru bir zamanda olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye'ye yatırım yapanlar kazanır, Türkiye'ye de kazandırırlar, kendileri de kazanır" dedi.

Editör: İclal Çiçek